Muškarce koji mole za čednost žena, dočekale prosvjednice: ''Ni državu, ni boga blizu jajnika moga" (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Zeljko Hladika/PIXSELL
Kao i svake prve subote u mjesecu, i danas je na glavnom zagrebačkom trgu održana molitva, odnosno muška krunica, a istodobno ovaj put i prosvjed Ženske mreže. 

Ne pristaju na zadiranje u odluke žena o njihovom seksualnom životu i odijevanju.

Smatraju da je inicijativa molitelja retrogradna, protuustavna i anticivilizacijska, a prosvjed sa zahtjevom za podčinjavanje odnosno diskriminaciju žena trebao je, smatraju, u sukladu sa zakonom, biti zabranjen.

Na protuprosvjedu se okupilo više desetaka građanki i građana koji su nosili transparente te skandirali: "Pobačaj u Ustav!" Na protuprosvjed je došao i europarlamentarac Predrag Fred Matić, poznat po zalaganju za ravnopravnost žena s muškarcima. Na glavnom zagrebačkom trgu je bila i policija, koja je osiguravala oba prosvjeda. Protuprosvjednici su u jednom trenutku stali pred klečavce te skinuli jakne i kapute kako bi pokazali bijele majice na kojima je pisalo: "Neću živjeti na koljenima."

Protuprosvjednici donijeli zastavu duginih boja do molitelja

Na transparentima protuprosvjednica piše: ''Prave žene nose transparente'', ''Patrijarhat ubija žene'', ''Moja pipica, moja slobodica'', ''Ni državu, ni boga blizu jajnika moga'', "Bez boga, bez gospodara", "Čednost u razmišljaju, ne odijevanju"...

Nekoliko protuprosvjednika se u jednom trenutku približilo klečavcima noseći zastavu duginih boja, nakon čega su ih odmah okružili redari. No sve je prošlo bez incidenta, javlja Index.

Popularni Članci