test

Liječnik iz Zarazne: Ako se ne cijepite, covid ćete dobiti prije ili kasnije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Zarazna klinika u Zagrebu puna je već danima, što je danas na press konferenciji Stožera potvrdila i njezina ravnateljica Alemka Markotić.

Marko Kutleša sa Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju Zarazne komentirao je aktualnu situaciju s epidemijom koronavirusa za RTL.

Kutleša je rekao da trenutno imaju dva mjesta na intenzivnoj.

"Kako će se stvari dalje razvijati, vidjet ćemo preko vikenda", kazao je i dodao: "U ovom valu su mlađi bolesnici, ima i mladih u dvadesetim godinama. Imamo starije i mlađe. Trenutno najmlađi je 39 godina."

"Vrhunac očekujemo 7-10 dana nakon ovakvih brojki, bit će puno bolesnih"

"Ono što je ključ je da se građani pokušaju pričuvati, a oni koji se razbole - mi ćemo im pomoći što više", rekao je.

Na pitanje kada očekuju vrhunac trećeg vala i kad će se to osjetiti u bolnici, rekao je: "Dok su brojke ovakve, vrhunac očekujemo nakon tih brojki, sedam do deset dana. Bit će puno bolesnih."

"Ako se ne cijepite, covid ćete dobiti prije ili kasnije"

"Ja sam ugodno iznenađen našom procijepljenošću. I kod medicinskih sestara i liječnika je procijepljenost 90 posto. Vidjeli smo najgore od ovoga pa kad vidite - nemate previše dileme cijepiti se ili ne. Apeliram da se ljudi cijepe jer ćemo tako stati na kraj ovoj pandemiji. Sva cjepiva su dobra. Covid ćete dobiti prije ili kasnije, ako se ne cijepite", kazao je na kraju.

Popularni Članci