KUJICA KOJA JE BILA NOĆNA MORA ŠVERCERA Carinska uprava se oprostila od najuspješnijeg službenog psa za detekciju duhana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: carinska uprava
Hvala ti Raska! - rečenica je kojom se danas oprostila Carinska uprava od svog najuspješnijeg službenog psa za detekciju duhana. Raskino srce prestalo je kucati jučer zbog zdravstvenih problema.

- Raska je u svom desetogodišnjeg radu sudjelovala u mnogobrojnim operativnim akcijama na cijelom području Republike Hrvatske, te u suradnji s timovima iz Sektora za mobilne jedinice pomogla u otkrivanju i oduzimanju više od 25 tona duhana te preko 19 milijuna komada raznih vrsta cigareta – priopćili su iz Carinske uprave, prenosi Jutarnji.

Inače, Carinska uprava je započela s korištenjem službenih pasa za detekciju duhana 2010. godine, kada je ukupno 11 službenih pasa i njihovih službenih vodiča završilo obuku i steklo licence za rad u Ministarstvu obrane, Obučnom centru za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“ a svoj veliki obol u potrazi za švercanim duhanom dala je Raska.

Popularni Članci