'ZLATNI STUDIO' LEGENDARNOM DUBROVČANINU Sjajan novinar kojeg nitko u dvorištu ne želi vidjeti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot
U najvećem HTV-ovu studiju “Anton Marti” dodijeljene su nagrade Zlatni Studio. Andrija Jarak, Mia Dimšić, Oliver Dragojević, Hladno pivo, Goran Bogdan i Ksenija Marinković samo su neki od dobitnika. 

Dinamična večer dodjele u najvećem HTV-ovu studiju “Anton Marti” odvila se uz izravni prijenos koji su gledatelji mogli pratiti na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije. Bio je to finale zvjezdane utrke za medijsku nagradu Zlatni Studio koja se po prvi put odvijala u dva kruga, od 19. siječnja do 19. veljače 2018. godine, a u kojoj je više od 200.000 ljudi glasalo za najbolje u dvadeset kategorija iz područja filma, televizije, glazbe, radija i kazališta.

Prva skulptura otišla je u ruke Čejen Černić, redateljice dječjeg filma „Uzbuna na zelenom vrhu“ koji je proglašen najboljim igranim filmom protekle godine, piše Jutarnji.hr

- Hvala žiriju na nominaciji, hvala svima koji su glasali za pobjedu, hvala mojim malim junacima koji su utjelovili likove i cijeloj divnoj ekipi koja je radila na filmu. Zaista se nadam da će Hrvatska nastaviti ovu sjajnu tradiciju snimanja dječjih filmova jer je to nešto što nam stvarno treba – istaknula je mlada redateljica.

Uz ovu, nagradu za glumca godine dodijelili su Antonija BlaćePetar Pereža i Duško Čurlić, predstavnici triju hrvatskih televizija koji su nagradu dodijelili Goranu Bogdanu za film i „Agape“ Branka Schmidta.

- Hvala svima, hvala Branku, bilo je divno raditi s njim - kratko je komentirao Bogdan, koji je u „Agapeu“ odigrao ulogu svećenika. Nakon televizijskog prijenosa u filmskoj kategoriji dodijeljene su još dvije nagrade, one za najbolju glumicu i najbolji dokumentarni ili animirani film. Nataša Janjić proglašena je najboljom glumicom godine za ulogu u „Goranu“ Nevija Marasovića.

- Hvala Neviju i cijeloj filmskoj ekipi, ovo je naša nagrada i publici naravno koja ja glasala za nas - rekla je Janjić.

U kategoriji dokumentarnog i animiranog filma najboljim je proglašen „Život od milijun godina“, dokumentarac o pozadini priče o djevojčici Nori Šitum. Nagradu je preuzeo redatelj Robert Zuber koji je bio ponosan jer je dokumentarni film je uspio dobiti čast da bude dobitnik nagrade. Poručio je konkurentu Arsenu Oremoviću da će iduće godine zasigurno on dobiti nagradu.

Pjevačice Zorica KondžaMirela Priselac Remi i Antonija Šerić dodijelile su nagrade u kategoriji televizije, prisjetivši se 70-ih godina kada je televizija ušla u naše živote. Nagradu za najbolju televizijsku emisija osvojila je HRT-ova „A strana“, a primili su je voditelji Duško Čurlić i Ivan Vukušić koji je istaknuo kako je poseban je užitak dobiti ovu nagradu na svetom tlu na kojem ta emisija nastaje.

- Želim zahvaliti cijelom timu koji radi i danju i noću za razliku pod mene i Duška i ponosni smo što na jesen možemo najaviti novu sezonu - rekao je Vukušić na pozornici.

Domaća televizijska serija „Crno-bijeli svijet“ proglašena je najboljom, a tv novinarom godine proglašen je Andrija Jarak s Nove TV koji je poznat po izvještavanju s izvanrednih terenskih događanja.

- Ostario sam pred reflektorima, no nisam nikada do sada sjedio u prvom redu s kraljicom hrvatske estrade Josipom Lisac koja me čak i poljubila, zato mi nemojte zamjeriti što sam malo zbunjen – pohvalio se Jarak zahvalivši gledateljima od Vukovara do Dubrovnika koji su, kako kaže, njemu i kolegici Ivani Petrović, koja je također bila nominirana u ovoj kategoriji, omogućili da osvoje ovu nagradu.

Najboljim reality showom proglašen je „Supertalent“ Nove TV, a voditeljem godine proglašen je RTL-ov Zoran Šprajc.

Svečanost je, između ostalih, svojim nastupom uveličala i Tereza Kesovija. 

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Popularni Članci