ZA AZIL NA ŽARKOVICI 500 TISUĆA GRADSKIH KUNA Franković: Čini mi se da se u pojedinim situacijama namjerno izvodi panika

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Julia Mačinković
Grad Dubrovnik će u idućem rebalansu proračuna dodijeliti 500 tisuća kuna Društvu za zaštitu životinja Dubrovnika. Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Mato Franković.

Naime, predsjednica Društva Anica Sambrailo jutros je imala javljanje na Radio Dubrovniku gdje je "izjavila da neće moći izdržati zimu na Žarkovici", požalivši se na Grad Dubrovnik i Županiju dubrovačko-neretvansku.

- Sukladno njihovom dopisu od prije mjesec i pol dana, Grad Dubrovnik će uz idući rebalans dati 500 tisuća kuna Društvu. Da su se javili prije onda bi bilo i prije. Mi ćemo dati novac, to nije problem. Ali, proziva se samo Grad, evo sad po prvi put i Županija, ali zanimljivo je kako se nikad ne prozivaju druge jedinice lokalne samouprave. Grad godišnje izdvaja 700 tisuća kuna. To nisu mali novci, a eto spremni smo izdvojiti dodatnih 500 tisuća kuna. - naveo je Franković.

- Ipak, ne mogu se oteti dojmu da se u pojedinim situacijama namjerno proizvodi panika, koliko je realna, ne znam. Gore ekipa radi dobar posao, a azil ćemo početi graditi ove godine, pa ćemo imati kvalitetan i dobar azil dogodine. Čuli smo i prijetnje da se životinje neće prebaciti na novi azil jer je blizu Grabovica. Kad se počne graditi, pozvat ćemo vas da posjetite lokaciju pa ćete vidjeti da se od tamo ne vidi Grabovica niti najmanje. Životinje će imati jedno od najboljih i najkvalitetnijih skloništa. - istaknuo je.

Na pitanje "zašto je loša komunikacija na relaciji Grada i Društva", Franković je odgovorio kako se ne može složiti s tom tvrdnjom.

- Sve javne ustanove i tvrtke odgovaraju na pozive i zahtjeva Društva, pitajte direktora tvrtke Sanitat, možete razgovarati s pročelnikom komunalnog odjela. Sve što se tražilo se ispunilo. Redovno na sastanke dolazi gospođa Sambrailo, nismo zaustavili komunikaciju. Nije to od jučer, već 20 godina Sanitat obavlja značajan dio po pitanju zbrinjavanja životinja. Kako me izvijestio pročelnik Zlatko Uršić, radi se na i privremenom rješenju legalizacije azila do otvaranja budućeg koji će imatu trajnu dozvolu. - objasnio he gradonačelnik Mato Franković.

Popularni Članci