VLAHUŠIĆ O VAŽNIM TEMAMA Garaža ne ide u arbitražu, a razmišlja se o kupnji žičare!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marijana Matulović
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić danas je održao konferenciju za novinare pod nazivom 'Izbori su iza nas, a Grad je uvijek s nama'.

Na početku je rekao da ima više tema o kojima želi izvijestiti javnost, a kao prvu i najvažniju je naveo Javnu garažu. 

'Grad Dubrovnik neće imati dužničko ropstvo zbog garaže. Bio sam na sastanku u Zagrebu i nad garažom je pokrenut stečajni postupak, ne ubrzani, već normalni. Ono što je važno istaknuti jest da se u budućnosti neće moći pokrenuti arbitraža. Dubrovnik 7,5 godina otkad sam ja na vlasti nije platio ni kune iz proračuna Grada za garažu', kazao je Vlahušić te dodao da je Grad zajedno sa Sanitatom angažirao sudskog vještaka koji bi procijenio stvarne troškove kupnje garaže. 

Gradonačelnik se osvrnuo i na Gradsko vijeće koje će imati najmanje 63 točke, redom sve zanimljive. Posebno je istaknuo žičaru, taksiste, hotel Belvedere..


'Što se tiče žičare, mi smo uputili poziv Lukšićima da usput kad budu radili rekonstrukciju hotela Excelsior da obnovu i cestu, odnosno Ulicu Frana Supila', objasnio je Vlahušić.


Nadalje je pričao o projektima vezanim za Mokošicu i Zimski festival, a o svemu detaljnije će biti riječi u narednim tjednima. Najavio je i vanzemaljce na Stradunu u suradnji s Disney filmom.

Gradonačelnik je iskoristio ovu priliku da se osvrne i na azil na Žarkovici.


'Nadam se da ćemo imati sastanak s Društvom za zaštitu životinja i Vladom RH, odnosno Ministarstvom poljoprivrede. A što se tiče azila koji smo radili, daljnji rad je zabranilo Ministarstvo kulture zbog preporuke UNESCO-a', poručio je Vlahušić.

'Dubrovnik će 27. rujna primiti i Večernjakovu nagradu za Šampiona turizma', najavio je gradonačelnik kao i dolazak svjetske zvijezde Josea Cure na Lokrum zajedno sa još svjetskih opernih zvijezda. Vlahušić je izrazio želju da na Stradunu nastupi jedan od najpoznatijih tenora Andrea Boccelli. Spomenuo je i snimanje filma Robin Hood koje je započelo u Budimpešti, a nastavit će se u Dubrovniku.
Gradonačelnik se osvrnuo i na nacionalne izbore.


'Mi smo odlučili da nećemo ići s HDZ-om ni s MOST-om. Nadamo se da će imati stabilnu vladu i raditi dobre projekte za Hrvatsku i Dubrovnik', kazao je Vlahušić. 

'Zašto se mijenja Zakon da se zabrani jednom čovjeku da se kandidira na izborima? Ne znam, to morate pitati HDZ i MOST', poručio je Vlahušić te dodao da vjerojatno Maro Kristić i Mato Franković imaju takve želje, ali da su zaboravili da i Pero Vićan onda ne bi mogao obavljati ikakvu političku djelatnost.

'Kristić i Franković mijenjaju Zakon radi jednog čovjeka, kako se on ne bi kandidirao i misle da me tako mogu pobijediti. Ja očekujem jednu realnu utakmicu, a njih imam dovoljno u nogama', slikovito je kazao Vlahušić.

Na pitanje brine li ga donošenje tog Zakona, Vlahušić je kazao da ga više brine tenori koji će doći, zidine na Gradskom vijeću, žičara Boccelli.. 

'Ne znam hoće li prihvatiti Rebalans proračuna, vjerojatno ne, pa ćemo izbore u svibnju dočekati bez gradonačelnika', zaključio je Vlahušić.

Za kraj je još kazao da Grad Dubrovnik razmišlja o kupnji žičare, kao i Javne garaže, te da bi se rješavanjem te dvije stavke, a naročito ove druge, riješili svi financijski problemi, te više ništa ne može sjesti na proračun Grada.

Popularni Članci