'

Viktorija Knežević: Dubrovnik je mjesto za velike stvari i događaje, a očito su stručnjaci ocijenili da smo najsigurniji grad!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Dubrovačka političarka i odvjetnica, Viktorija Knežević, komentirala je kritike na održavanje summita potpore Ukrajini u Dubrovniku.

"Summit koji se planira će sigurno uzrokovati prometne probleme svima nama koji živimo i radimo u gradu koji ima takvu sudbinu i rekla bi takvu privilegiju da je centar zbivanja na globalnoj sceni.

Vjerujem da organizatori summita imaju na raspolaganju stručnjake za sigurnost koji su donijeli dobre procjene koji su ispravno procijenili da je Dubrovnik sigurniji od recimo Zagreba koji ima bolju i veću prometnu mrežu, ali jednako tako i veće gužve i veće opterećenje prometnica.

Nisam stručnjak za sigurnost, a vjerujem ni nitko drugi od aktera na političkoj sceni. Iako je legitimno je da se postavlja pitanje o tome, mislim da nije dobro da se šalje poruka kako mi smatramo da Dubrovnik nije dovoljno siguran grad jer je kao prvo to suprotno svim višegodišnjim službenim podacima o stopama kriminaliteta na ovom području, koje Dubrovnik redovito stavljaju u kategoriju najsigurnijih gradova u regiji, a kao drugo nije dobro da se ta poruka šalje jer bi to onda značilo da Dubrovnik nije siguran grad za dolazak ostalih svjetskih lidera i drugih osoba koje donose medijsku pozornost ni ubuduće.

Znači li da ćemo ako Taylor Swift ili bilo koja svjetska mega zvijezda odluči posjetiti Dubrovnik i iskoristiti ga kao pozornicu za nastupe, reći, ne hvala, mi nismo siguran grad. Mislim da takva poruka ne odgovara stvarnom stanju koje vidimo u podacima o kriminalitetu, podcjenjuje znanje i odgovornost stručnjaka za sigurnost, a šteti dugoročno slici Dubrovnika koju svakako želimo zadržati u očima globalne javnosti kao mjesta na kojem su svi dobrodošli i mjesta za velike stvari i događaje", poručila je Viktorija Knežević. 

Popularni Članci