'

PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA Kreće obnova kamenog pješačkog puta do Bosanke

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Niz radova koji se na području gradskih kotara i mjesnih odbora izvode u sklopu realizacije projekta Participativnog budžetiranja, nastavlja se uređenjem Puta od Bosanke, komunalnim zahvatom koji su u okviru prošlogodišnjeg procesa glasovanja odabrali građani s područja ovog mjesnog odbora. 

Naime, prema iskazanim željama stanovnika Bosanke provest će se uređenje kamenog pješačkog puta koji naselje spaja državnom cestom D8, odnosno Trafostanicom Srđ i pothodnikom, a koji zbog dotrajalosti i oštećenja zahtijeva obnovu.

Radovi počinju ovog tjedna i odvijat će se do kraja godine, a obuhvaćaju pažljivu demontaži postojeće kamene staze i izradu nove u duljini od 150 metara najkritičnije dionice puta. Realizaciju projekta vodi Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet, more i mjesnu samoupravu. 

Podsjetimo, ugradnjom 21 stupnog mjesta sa solarnim svjetiljkama Grad Dubrovnik je 2021. godine osvijetlio stari kameni Put od Bosanke u cijeloj dužini od 650 metara, a dvije godine kasnije provedena je i druga faza, kada je javna rasvjeta postavljena, odnosno ugrađena na 250 metara dugoj dionici od pothodnika prema Pločama. 

Proračunom Grada Dubrovnika za 2024. osigurana je realizacija ukupno 25 projekata koje su prošle  godine odabrali građani s područja osam gradskih kotara i 17 mjesnih odbora. Pojedinačne vrijednosti projekata iznose do 60 tisuća eura po mjesnom odboru i do 120 tisuća eura po gradskom kotaru. Projekt Participativnog budžetiranja, koji se provodi u organizaciji Grada Dubrovnika te Dubrovačke razvojne agencije DURA, nastavljen je i u ovoj godini, a građani Dubrovnika ponovno su odabrali najbolje od prijavljenih projekata koji će se realizirati u sklopu gradskog proračuna za 2025. godinu, stoji u priopćenju Grada.

Popularni Članci