Poznate lokacije za info štandove, paketi će se prikupljati u Sportskoj dvorani

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Od nedjelje navečer do ponedjeljka ujutro u grupu 'Dubrovnik za obitelji pogođene poplavama' priključilo se preko 2.000 ljudi, a njihov broj raste iz trenutka u trenutak. 

Građani se javljaju iz minute u minutu ostavljajući poruke i nudeći pomoć, pa čak i jedni drugima. 

-'Slobodan sam do 15.00 sati, pa ako kome treba prijevoz do Crvenog križa, ili ako kome treba pokupiti pomoć i prevesti do Crvenog križa, slobodno se može javiti', napisao je jedan sugrađanin.  

Pokretači Facebook inicijative za pomoć obiteljima pogođenim poplavama izvijestili su kako je pokrenut postupak realizacije volonterskog štanda i skladišta, a u 10.30 primit će ih gradonačelnik Andro Vlahušić.

U tijeku je i pokušaj organizacije humanitarnog koncerta.

Akciji su se priključili i volonteri Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, ali i Udruga građana Orebić. 

Iz Crvenog križa su izvijestili kako su trenutačno najpotrebnije osnovne živežne namirnice (trajne) i higijenske potrepštine te hrana za bebe i djecu te dezinfekcijaska sredstva.

Pomoć možete donijeti od 08:00 do 20:00 sati u Gradsko društvo Crvenog križa na adresi Obala pape Ivana Pavla II 61 na Kantafigu.

Akciji su se priključili Hrvatski Caritas i Caritas Dubrovačke biskupije, a informacije o tome kako pomoći pronađite ovdje

9.30 - U suradnji sa bošnjačkim asocijama u Gradu i Županiji Bošnjačko dobrotvorno društvo Merhamet Dubrovnik pokrenulo je akciju prikupljanja humanitarne pomoći za stradale stanovnike poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini. Volonteri Merhameta prikupljat će pomoć u hrani, pitkoj vodi, higijenskim potrepštinama, obući i odjeći u prostorijama Merhameta na adresi Obala Pape Ivana Pavla II 35, svaki dan od ponedjeljka (19.5.) do petka (23.5.) u vremenu od 9 do 18 sati

9.40 - Akciji za pomoć unesrećenima priključila se i inicijativa Srđ je naš. Uz financijsku pomoć, oni će također tiskati plakate. 

10.00 -'Grad Dubrovnik pružit će svu potrebnu logističku pomoć, osigurat ćemo javnu površinu za štand, a tijekom tjedna uplatit ćemo i novčana sredstva za pomoć obiteljima', rekao nam je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž.

Mirija Bojanović, jedna od inicijatorica Facebook grupe, rekla je kako se već javilo više od 20 volontera koji su spremni u smjenama dežurati na štandu za prikupljanje pomoći, ali da ih je potrebno još. Volonteri su u postupku rješavanja kamiona i skladišta. 

10.20HVIDR-a Dubrovnik poziva sve branitelje i građane da se odazovu prikupljanju humanitarne pomoći za poplavljena mjesta u Slavoniji sa paketima konzervirane hrane, vode, sredstvima za higijenu, alatima, priborima za čišćenje i ostalim potrebštinama te ih dostave u prostorije HVIDR-a Dubrovnik, Obala Stjepana Radića 29 u Gružu do četvrtka 22.05.2014. od 9.00 – 18.00 sati.

12.00 - Organizatori inicijative za pomoć obiteljima pogođenim poplavama na području Hrvatske održali su sastanak sa zamjenikom gradonačelnika Željkom Ragužem, a na kojem su prisustvovali i svi nadležni gradski pročelnici.

Za potrebe informormiranja javnosti i prikupljanja paketa pomoći Grad Dubrovnik osigurat će pet lokacija za štandove. Štandovi će od sutra biti postavljeni ispred Sponze, na Pilama, kod DOC-a u Lapadu, ispred Konzuma u Luci Gruž i u Mokošici kod poslovnice OTP banke. Volonterima je dodijeljeno sladište u Gospinom polju gdje će se također moći donijeti paketi. –'Tamo će se odvoziti prikupljena roba te će se na kraju dana razvrstavati i distribuirati', rekao nam je Željko Raguž. 

Grad će također pružiti i pomoć u ljudstvu. –'Stavit ćemo na raspolaganje svih stotinu nedavno zaposlenih ljudi u Vrtlaru, Čistoći, Sanitatu...koji će po potrebi pružiti pomoć pri razvrstavanju i prevoženju paketa', dodao je Raguž.

Građanska inicijativa Srđ je naš uplatila je 2000 kuna. Akciji, kako smo već pisali, priključilo se i Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik te Volonterski centar Dubrovnik. -'Već prikupljamo pomoć, a u suradnji sa srodnim udrugama skupljamo pomoć i za životinje', objavili su volonteri sa Žarkovice.

Ukoliko želite volontirati, javite im se preko Facebook grupe ili na e-mail: dbkzapomoc@gmail.com.

12.20 - Udruga Kalamota poziva sve mještane Elafita da odazovu prikupljanju humanitarnu pomoć za poplavljena mjesta u Slavoniji te je dostave DVD-u Šipan, Lopud i Koločep do četvrtka 22.5.

12.30 - Grupa broji preko 2.500 članova.

14.30 - Grupa već broji preko 3.000 članova. Akciji se priključio i VK Jug. U utorak 20. svibnja i srijedu 21. svibnja od 10,00 do 14,00 sati na Gradskom bazenu Jug (u klupskom kafiću, stražnji ulaz) prikupljat će se voda, hrana za bebe i pelene.

14.45 - U suradnji sa Gradom Dubrovnikom, Dubrovačko-neretvanskom županijom i agencijom Dubrovnik Partner, Dubrovački muzeji su se priključili humanitarnoj akciji za pomoć Slavoniji. U subotu, 24. svibnja u hotelu Lacroma na Babinom Kuku organizira se humanitarni koncert "Slavonija u srcu". Osim KUD-a Stari Mikanovci, nastupiti će još Linđo i KUD-ovi iz naše županije. Cijena ulaznice je 50,00 kn! -'Dođite u što većem broju i pokažite da Dubrovnik ima veliko srce!', kažu organizatori. 

Gotovi su plakati koje su tiskani uz pomoć inicijative 'Srđ je naš'. 

15.15 - Akciji se priključio i Plesni studio Step'n'Jazz. Oni u četvrtak, 22. svibnja u kinu Sloboda organiziraju humanitarni nastup za pomoć ljudima u poplavljenim područjima istočne Slavonije. Cijena ulaznice je 20 kuna,  a svi prihodi će biti uplaćeni Crvenom križu. 

ONI NAS TREBAJU! Dubrovčani, evo kako možemo pomoći!

P.I.

Popularni Članci