U Dubrovniku još jedna osoba pozitivna na koronavirus, tri pacijenta spojena na respirator (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ukupan broj zaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji je 32, a tri osobe su spojene na respirator od kojih su dvije prebačene za Split.

Župan Nikola Dobroslavića je kazao kako je od poslanih 34 uzorka pozitivna jedna osoba što je jedan više nego jučer.

- To je rezultat naših vrijednih zdravstvenih djelatnika, ali i sugrađana. Mi sad ulazimo u fazu kad imamo sve više komplikacija težih bolesnika. Svima bih preporučio da se nastave držati svih uputa - poručio je Dobroslavić.

Načelnik županijskog stožera civilne zaštite Joško Cebalo je pojasnio kako je ukupno zaraženih 32 od kojih je osam u bolnici, a dvije osobe su prebačene u Split, dok su dvije osobe izliječene. Prema njegovim riječima 223 uzoraka je upućeno za Zagreb, od početka pojave koronavirusa, 20 osoba je u samoizolaciji i oni su pozitivni na koronavirus dok su dvije osobe trenutno u karanteni.

- U karanteni su hrvatski državljanin i državljanka Grčke, dvije osobe su napustile karantenu, jednoj je nalaz na koronavirus bio negativan, jednoj je istekla izolacija - dodao je Cebalo.

Ravnatelj Bekić je kazao kako je u bolnici osam pacijenata, a oni su stabilni.

- Jedna je pacijentica koja je jučer stigla, kod koje se sumnja na infekciju koronavirusa, je u teškom stanja i intubirana je, a dvoje na respiratoru je prebačeno u respiratorni centar u Split. - pojasnio je Bekić.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo epidemiolog Mato Lakić je kazao kako su suprug i supruga iz Dubrovnika zaraženi, a još uvijek se ne zna gdje su zaraženi.

- Nekoliko zdravstvenih radnika koji su prije bili u samoizolaciji su negativni i mogu se vratiti na posao. Sve ih pojačano testiramo jer su nam jako važni - naglasio je Lakić.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske kazao je kako građevinski radovi nisu zabranjeni.

- Imamo 30-ak osoba u samoizolaciji manje jer im je istekao rok. Policijski nadzor se pojačao i nemamo ilegalnih prelaska, sve je manje građana koji pokušavaju prijeći - kazao je Pavličević.

A.Č./V.S.

Popularni Članci