Umjesto kućica, Dubrovnik lansira novost: Stolovi će biti na Stradunu, cijene prilagođene domaćima!

Autor: Petra Srebrović Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL

Ceh dubrovačkih ugostitelja održao je sastanak s predstavnicima Grada Dubrovnika na temu ovogodišnjeg Zimskog festivala. Zaključak je da se kućice ukidaju, a na Stradun dolaze dodatni stolovi i stolice!

Predsjednik dubrovačkih ugostitelja Đani Banovac govori kako se već duže vrijeme priča kako je koncept kućica na Stradunu prošao, pa se tražio drugi smjer.

„Utvrdili smo da će se ići na potpuno novi koncept kojim se fokusiramo na ugostitelje koji gravitiraju Gradu. Oni će imati mogućnost javljanja na natječaj i dobivanja određenog broja dodatnih stolova na Stradunu. Nastojimo privući naše ljude na Stradun i zbog svega će i dalje biti omogućen besplatni prijevoz Libertasovim autobusima“, objašnjava Banovac i dodaje kako će i ponuda biti okrenuta domaćima, uz cijene koje će tome biti prilagođene.

Cijene prilagođene domaćima

Iako neće biti jedne, uniformirane ponude, jer svaki ugostitelj ima vlastitu posebnost, težit će se tome da u ponudi bude i nešto posebno, prilagođeno Dubrovačkom zimskom festivalu. Recimo, restoran koji je specijaliziran za burgere, može ponuditi poseban burger za vrijeme trajanja Festivala koji će cijenom biti povoljniji od ostatka menija.

„Htjeli smo se maknuti samo od kobasica i ponude koja nije adekvatna za naš Grad, pa će tu ipak biti nešto drugačije. Stvorit ćemo šušur koji je prirodan za Stradun, ali da to budu objekti koji ispunjavaju uvjete za ugostiteljstvo, dakle koji imaju svoj sanitarni čvor i tako dalje“, objašnjava Banovac.

Mogućnost dodatnih stolova na Stradunu imat će ugostitelji koji rade cijelu godinu, na taj način se nastavlja priča koju su dubrovački ugostitelji s gradonačelnikom pokrenuli još prošle godine. Tako će oni koji rade dobiti benefit širenja ponude na Stradunu, a s druge strane će morati otvorenih vrata 'istrpjeti' praznije objekte u siječnju i veljači.

Prvi u Hrvatskoj

Banovac priznaje kako se u sve krenulo ipak nešto kasnije nego što bi bilo idealno, ali kaže kako je ovo 'pilot projekt', prva godina koja će sigurno imati svoje greške, koje će se kasnije ispravljati.

„Radimo novi proizvod, različit od svih ostalih u Hrvatskoj. Vidjet ćemo kolikom broju ugostitelja će se isplatiti sudjelovati kao partneri Gradu u stvaranju cjelogodišnjeg turizma. Ovo je dobar kompromis jer se ništa ne uvjetuje, nego svi biraju sami žele li raditi ili ne. Na taj način neće se dogoditi da je netko prezadovoljan, a netko potpuno nezadovoljan“, naglašava.

„Nikoga nismo kopirali i idemo na nešto što nemaju drugi, to je naša priča koju nismo još u potpunosti razradili, ali nakon prve godine bit ćemo puno pametniji. Ovogodišnji Dubrovački zimski festival je fantastičan, sutra će se predstaviti detalji, ali mislim da na Jadranu nema boljega, ako naša ponuda to još obogati, onda imamo jedan fantastičan kurs kojim smo krenuli“, izjavio je Banovac i zaključio kako je turizam doživljaj, pa da se nada kako će doživljaj ove zime biti fantastičan.

Popularni Članci