'U IME OBITELJI': Imamo dovoljan broj potpisa, želimo referendum kad budu predsjednički izbori

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screeshot youtube
Građanska inicijativa "U ime obitelji" priopćila je kako je u tijeku obrada podataka o broju potpisa prikupljenih za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava – „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“. Iz Inicijative javljaju da je prema dosad prikupljenim, ali još uvijek nepotpunim podacima s otprilike 75 posto mjesta izjašnjavanja, referendum zatražilo više od 350 000 birača, a točan ukupni broj znat će se nakon što se obrade svi podaci.

Inicijativa očekuje da će potpune informacije o broju potpisa imati u sljedećih nekoliko dana kada će se i iz najudaljenijih mjesta prikupiti sve potpisne knjižice. Već sada su uvjereni kako je prikupljeno dovoljno potpisa i da je dovoljan broj građana zatražio raspisivanje referenduma.

 Inicijativa će potpise predati Saboru čim prikupi sve potpisne knjižice i zatražit će od Sabora žurni postupak provjere potpisa kako bi se referendum mogao održati u isto vrijeme s predsjedničkim izborima. Izjašnjavanje birača je trajalo od nedjelje 21. 9. do nedjelje 5. 10. 2014. godine.

Popularni Članci