'

TJEDAN U RETROVIZORU Punom parom se radi na projektima koje su birali građani

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovog tjedna donosimo vam pregled najzanimljivijih gradskih događanja.

IZGRADNJA DOMA „ĐURO MILETIĆ“ - Izrađuju se prvi temelji boćarskih staza

U tijeku je izgradnja Boćarskog doma „Đuro Miletić“ u Gospinom polju, jedne od više investicija u sportsku infrastrukturu koje se paralelno izvode, a uključuju rekonstrukciju i dogradnju klupskih prostorija VK Neptun i uređenje sklopa vanjskih igrališta uz Sportsku dvoranu.

ZAVRŠEN JOŠ JEDAN PROJEKT PARTICIPATIVNOG BUDŽETIRANJA Novi podzid na cesti kroz Dubravicu

Završen je još jedan projekt koji su odabrali građani kroz proces participativnog budžetiranja, a čija je realizacija omogućena ovogodišnjim proračunom. Tako je na području naselja Dubravica izgrađen podzid na lokalnoj cesti.

Naime, prema izglasanom prijedlogu mještana Dubravice, na cesti kroz naselje izgrađen je armirano-betonski podzid za stabilizaciju ceste dužine 25 metara te je na tom mjestu i sama cesta dodatno proširena.

U Kliševu započeli radovi na sanaciji vodospreme Kalac, projekt se prema željama građana nastavlja i u 2025. godini

Nastavlja se realizacija ukupno 25 projekata koji su na prijedlog građana, a u sklopu participativnog budžetiranja, uvršteni u ovogodišnji gradski proračun. Tako su započeli radovi na sanaciji i uređenju vodospreme Kalac, lokaliteta na području Mjesnog odbora Kliševo. Odabrani projekt predviđa uređenje i potpunu adaptaciju vodospreme sa svom pripadajućom infrastrukturom, pristupom i okolišem.

Čitatelji Jutarnjeg Lista izabrali - Dubrovnik je najbolja hrvatska destinacija!

Čak 42.484 čitatelja Jutarnjeg lista kroz online anketu izabralo je grad Dubrovnik kao najbolju turističku destinaciju u Hrvatskoj. Dubrovnik slijede Zadar i Mali Lošinj. Ovim se još jednom potvrđuje ugled Dubrovnika, ujedno prošlogodišnjeg šampiona hrvatskog turizma, ne samo među turističkim stručnjacima već i kod brojnih čitatelja Jutarnjeg Lista. Sve napore koje grad Dubrovnik ulaže u održivi turizam posljednjih godina prepoznaju i brojni turistički stručnjaci.

Obitelji Hasan uručeni ključevi gradskog stana

Ključeve gradskog stana površine 71,71 metara kvadratnih u Ulici Gabra Rajčevića dubrovački gradonačelnik Mato Franković uručio je danas Suzani Hasan, majci devetogodišnjeg dječaka Lukasa koji boluje od cerebralne paralize i treba 24-satnu njegu.

Odluku o dodjeli stana u najam donijelo je Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, na prijedlog gradonačelnika Frankovića, zbog složenosti situacije i potreba dječaka koji se liječi se u Dubrovniku gdje pohađa programe u udruzi Dva skalina.

Popularni Članci