TJEDAN U RETROVIZORU Sanirana riva u Rožatu, stanovnici Babinog kuka dobit će sportsko-rekreacijski park

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradska uprava sanirala je rivu u Rožatu, koju je prošlog tjedna obišao gradonačelnik Mato Franković. Ona sad i po riječima mještana izgleda jako lijepo, no završetak ovih radova nije bila jedina aktivnost gradske uprave ovog tjedna. Počela je i dugoočekivana izgradnja sportsko-rekreacijskog parka na glavici Babinog kuka, a Grad Dubrovnik je bio aktivan i pitanju sanacije cesta na Montovjerni te obnovi Orlandovog stupa.

Investicijom u Rožatu je spriječeno daljnje propadanje rive oštećene djelovanjem rijeke na njezine temelje zbog čega je pristanišni betonski obalni zid posve raspucao dok je kameni dio u zapadnom dijelu bila gotovo potpuno urušena. Sanacija obale provedena je tako da je najprije izgrađen novi obalni zid, dok je kamena obala posve obnovljena. Izvođač radova je tvrtka Texo Molior

- Vrijednost investicije jest 2,2 milijuna kuna, radovi su trajali više od šest mjeseci, ovdje se radilo o području rive koja je u potpunosti bila utonula, bilo je potrebno izvesti radove. Ujedno je ovo mali centar ovog područja, ovoj crkvi gravitira veliki broj stanovnika, ali se ovdje događa i velik broj vjenčanja. Stvorili smo novi prostor i dodatnu vrijednost. - kazao je Franković.

OMILJENO MJESTO ZA VJENČANJA Uređena riva u Rožatu, obišao je gradonačelnik Franković (FOTO/VIDEO)

Što se tiče sportsko-rekreacijskog parka na Montovjerni, recimo da radove izvodi Alfaplan građenje d.o.o., a ugovorni rok izvođenja je 75 dana. Investicija u društvenu infrastrukturu namijenjena sportu i rekreaciji građana Babinog kuka vrijedna je 2.871.591,88 kuna s PDV-om, izvijestili su iz Grada Dubrovnika. 

Nova zelena zona za aktivno provođenje vremena namijenjena je svim dobnim skupinama. Uključivat će dječje i sportsko igralište (nogomet i košarka) te platoe za trening i fitnes na otvorenom.

IGRALIŠTE, PLATO ZA TRENING, FITNES Počela gradnja sportsko-rekreacijskog parka na glavici Babinog kuka

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Mihaela Skurić susreli su se ovog tjedna s članovima ICCROM-ove misije te predstavnicima Ministarstva kulture i Hrvatskog restauratorskog zavoda, a na temu sanacije i restauracije Orlandovog stupa.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je na tom sastanku duboku povijesnu povezanost Dubrovnika i generacija njegovih građana s Orlandovim stupom, naglasivši kako je temeljni interes Grada, ali i cjelokupne dubrovačke javnosti, da se sanacija oštećenja na stupu i njegova restauracija provede kvalitetno i trajno. Iskazao je zahvalnost ICCROM-u te drugim tijelima koja sudjeluju u procesu sanacije što potvrđuje ozbiljnost pristupa ovom zadatku.

NJIHOVE SMJERNICE ĆE BITI PRESUDNE! ICCROM će pružiti stručnu pomoć u sanacije oštećenja na Orlandu

Kako smo spomenuli u uvodu, dobre vijesti su i za stanovnike Montovjerne, gdje je Grad Dubrovnik putem nadležnog upravnog odjela za promet započeo izvođenje radova na sanaciji kolnika Ulice Gabra Rajčevića i dijela Ulice Mihajla Hamzića.

Radovi su to vrijedni 250 tisuća kuna izvode se u sklopu godišnjeg programa održavanja gradskih prometnica iznosi, a očekuje se da će biti završeni do kraja tjedna.

UREĐUJU SE DVIJE ULICE Dobre vijesti za Montovjernu

Recimo i da je Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika objavio je dva javna poziva koja se odnose na sufinanciranje sportskih priredbi, odnosno na sufinanciranje sportsko-plesnih priredbi za djecu od značaja za Grad Dubrovnik u oba slučaja.

Objavljeni javni pozivi za sportske i sportsko-plesne dječje priredbe od značaja za Grad Dubrovnik

Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika od prošlog tjedna građanima je dostupno i na društvenoj mreži Facebook.

Naime, uz postojeće kanale, a u cilju što neposrednije komunikacije s gradskom upravom i žurnog postupanja, Odsjek za komunalno redarstvo građani od sada mogu kontaktirati i preko Facebook stranice „Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika“ i to putem poruka, komentara ili pak koristeći istaknutu mogućnost slanja e-mail poruke.

 Osim za prijave komunalnog nereda Facebook stranica imat će i informativnu funkciju, a iz Odsjeka ističu da će građane putem stranice obavještavati o raznim postupanjima i akcijama Odsjeka za komunalno redarstvo, ali i o zakonima, odlukama i pravilnicima temeljem kojih komunalni redari postupaju, čime će građanima približiti svoj rad.

Komunalno redarstvo od sada kontaktirajte i preko Facebooka

Popularni Članci