TJEDAN U RETROVIZORU Gradonačelnik održao sastanke bitne za rad gradske uprave, ulaže se u civilnu zaštitu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Donosimo aktualnosti u radu gradske uprave u tjednu za nama.

Gradonačelnik održao sastanke s direktorima i ravnateljima

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković, kojemu je u prošlo petak bio prvi službeni radni dan u novom mandatu, održao je sastanke sa svim direktorima gradskih društava i ravnateljima javnih ustanova Grada Dubrovnika.

Za sva su društava i ustanove predočena financijska stanja, sva društva su likvidna te stoje puno bolje nego na početku prošlog mandata (lipanj 2017. godine), a unatoč činjenici da je iza nas petnaest mjeseci financijske i zdravstvene krize. Ravnatelji i direktori gradskih društava i ustanova ujedno su gradonačelnika Frankovića izvijestili o tijeku pripreme za sezonu.

Gradonačelnik je kazao kako od komunalnih društava očekuje brzu reakciju na komunalne probleme na koje građani budu ukazivali, a od kulturnih ustanova ponudu koja će u sezoni odgovoriti na zahtjeve i turista i građana. Dubrovački gradonačelnik i ovom je prilikom najavio reorganizaciju gradske uprave, ali samo u smjeru bržeg i kvalitetnijeg rješavanja komunalnih problema građana.

Projekt E-CITIJENS - Grad Dubrovnik nabavlja opremu za civilnu zaštitu

U sklopu europskog projekta E-CITIJENS, Grad Dubrovnik nabavio je set za pretrage iz ruševina te šatore na napuhivanje za potrebe civilne zaštite. Vrijedna oprema nabavlja se u svrhu povećanja spremnosti i djelovanja u slučajevima prirodnih katastrofa, točnije u slučaju potresa.                                

Nakon provedenog postupka javne nabave, Grad Dubrovnik i odabrani ponuditelj, tvrtka Vatropromet d.o.o.,  potpisali su ugovor o nabavi opreme u vrijednosti od 376.750,00 kuna s uključenim PDV-om, a sredstva su u 85-postotnom iznosu osigurana iz fonda Europske Unije.

Glavni cilj projekta E-CITIJENS jest povećati sigurnost hrvatskog i talijanskog jadranskog bazena od prirodnih i ljudskih uzrokovanih katastrofa kroz poboljšanje preventivnog praćenja te hitnih mjera upravljanja, iskorištavajući karakteristike društvenih mreža i medija u svrhu značajnog povećanja sposobnosti civilne zaštite u smanjenju rizika od katastrofa.

Gradonačelnik se sastao s ravnateljicama škola i vrtića

Nakon ponovnog preuzimanja dužnosti, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić održali su sastanak s ravnateljicama osnovnih škola i dječjih vrtića s područja Grada Dubrovnika.

Ravnateljice su izvijestile gradonačelnika Frankovića o protekloj školskoj i pedagoškoj godini,  uspješno provedenoj prilagodbi svim COVID mjerama, kao i o broju do sad cijepljenih djelatnika.

Gradonačelnik je ovom prigodom kazao kako su u novom mandatu istaknuti prioriteti u podizanju standarda osnovnog školstva i predškolskog obrazovanja, a to su početak gradnje Osnovne škole Marina Getaldića u Ulici Ilije Sarake, energetska obnova i dogradnja OŠ Mokošica, kao i rekonstrukcija vrtića Pčelica, čemu će prethoditi vrlo važan infrastrukturni zahvat - izgradnja ceste Tamarić, potom energetska obnova OŠ Marina Držića i to dijela Škole s posebnim programom te izgradnja sportske dvorane za OŠ Antuna Masle u Orašcu.

Radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade OŠ Marina Getaldića te izgradnja i adaptacija zgrade u Ulici Ilije Sarake očekuju se do kraja ove godine, čime će se steći uvjeti za organizaciju nastave za više od 300 učenika ove škole u potpunosti u staroj gradskoj jezgri.

Popularni Članci