'TESTIRA SE 131 OSOBA' Nova 'pressica' o koronavirusu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
U Hrvatskoj su potvrđena tri slučaja koronavirusa. Dvojica pacijenata izolirana su u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, a jedan u Rijeci.

Više osoba je sumnjivo i provode se testiranja. U 9 sati je počela presica Nacionalnog stožera civilne zaštite, piše Index.

Tijek konferencije prenosimo s Indexa.

09:37 Opća bolnica Pula zabranila je posjete svim pacijentima koji leže na bolničkim odjelima. Odluka je donesena zbog prevencije mogućeg širenja koronavirusa, poručili su iz bolnice.

09:34 "Kad više nemaju temperaturu, onda ćemo, iako to nije uobičajeno, napraviti ipak još jedan bris i onda ako je negativan, mogu stvarno ići kući", pojasnila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić kada će zaražene puštati iz izolacije.

09:31 "On je stigao 21.2., prije nego što su naše mjere uspostavljene", rekao je Božinović o prvom zaraženom.

09:30 "Svi su sportaši, koliko je meni poznato, smješteni u druge hotele. Mislim da to nije naročita tema", rekao je Božinović o iseljavanju sportaša s invaliditetom iz hotela na Sljemenu koji postaje karantena.

09:27 "Našu strategiju smo temeljili na procjeni rizika, spremni smo na sve scenarije. Po potrebi će se svi zdravstveni kapaciteti preusmjeriti na liječenje ovih stanja, ali vjerujem da do toga neće doći", rekao je Beroš.

09:17 "Molimo medije, jedne novine su objavile ispovijest žene koja je sva sretna ispričala da se vratila iz Venecije i da je nitko ništa nije pitao na granici. Ako netko napravi grešku, molimo medije da to ne naglašavaju. Tko radi taj i griješi. Ali molimo medije da to ne naglašavaju", rekao je šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

09:12 "Utvrdili smo sedam kontakata muškarca iz Rijeke, oni su stavljeni u nadzor. U njegovoj obitelji ima bolesnih, oni se testiraju", rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

09:10 Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić zahvalila je zaraženim blizancima što su istupili i umirili javnost zabrinutu zbog koronavirusa. 

09:08 "Tijekom popodneva ćemo ustanoviti još jednu infektivnu ambulantu u Klinici za infektivne bolesti", rekao je Beroš.

09:07 "Čuo sam se s njemačkim ministrom koji je jako zabrinut i traži zajedničko djelovanje." 

09:06 "U tijeku je testiranje za 131 osobu", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

09:05 "Sve službe rade u punom opsegu. Rade se pripreme za određivanje lokacije i prostora za izolaciju, odnosno karantenu, po svim županijama u slučaju da za tim bude potrebe. U 13 sati je sastanak u Hrvatskoj gospodarskoj komori, bit će prisutni predstavnici firmi i županija", govori Božinović.

09:03 Počela je presica. Prvi se javnosti obraća ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Popularni Članci