'

Tate humanitarci uz Dubrovčane skupili 120 tisuća eura! Bolnica će dobiti dva nova, moderna uređaja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Velika humanitarna akcija koju je pokrenula Udruga Tata je Tata za dubrovačku opću bolnicu je gotova, skupljen je iznos za kupnju dva nova, moderna uređaja - endoskopskog stupa i Lasera mini Leonardo 10.

"USPJELI SMO, IMAMO SREDSTVA ZA OBA UREĐAJA !

Nemamo riječi kojim bismo vam iskazali zahvalnost i uputili najveće hvala na svijetu koje je ikada izrečeno.

U samo dvadeset dana ostvarili smo ono što se i nama na trenutke činilo nedostižnim, zaključivši akciju s nevjerojatnih i rekordnih 120 341. 38 eura, što je dovoljno za kupnju oba medicinska uređaja Odjelu za abdominalnu i torakalnu kirurgiju.

Budući da je iznos premašen za 13 135.08 eura (zbog zakašnjelih i većih zadnjih iznosa uplata), odlučili smo ostatak uplatiti za sljedeću akciju za odjel pedijatrije koju udruga Saudade i obitelj Andrić i ove godine pokreće.

Ovom objavom zaključujemo akciju " ZA NAS I ZA NAŠE VOLJENE".

O benefitima koji donose uređaji kroz puno veću uspješnost liječenja, puno manju bolnost i ogromne ušteda za radnike, poslodavce i državu kroz mnogostruko manja bolovanja, zbog efikasnije metode liječenja, mogli bi napisati elaborate na desetke stranica, ali nema potrebe.

Dovoljno je reći da je ovo zaista veliki dobitak za naš Grad čiji građani godinama pišu najljepše priče o empatičnosti.

Iza nas je stotine mailova, poziva, zvanja, lobiranja, sastanaka, dogovora i pregovora ali vrijedilo je i zato vam hvala.

Najviše nas veseli činjenica da je u ovoj akciji sudjelovalo 659 naših sugrađana, dobrih i plemenitih ljudi, prijatelja iz cijele Hrvatske, javnih ustanova, jedinica lokalne samouprave i mnogih poduzetnika koji su iznijeli najveći teret akcije, čija imena i nazive zbog zamolbe pojedinih donatora nismo željeli javno objavljivati.

Posebno smo sretni i ponosni što je naša hrvatska dijaspora prepoznala važnost akcije tako da su nam stizale donacije iz Kanade i Austrije.

Hvala i jednom velikom čovjeku i globalno poznatom sportašu koji je vezan uz naš Grad, premda nije rođen podno Srđa na rekordnoj donaciji, čime nas je dodatno ohrabrio i učinio ponosnima. Hvala ljudino !

Neizmjerno smo zahvalni i gospodinu Kalemu i firmi Stella Projekt d.o.o. zastupnik za Bio Litec laser sisteme koji su nam donirali sonde, nosač i obuku za rad s laserima.

Veliko hvala upućujemo i svim dubrovačkim medijima koji su od prvog dana prepoznali važnost ove akcije i bili uz nas.

Nošeni osjećajem dobročinstva, onim pozitivnim osjećajem da si nešto veliko uspio ostvariti što će zauvijek ostati našem Gradu, cijeloj županiji, našim roditeljima, našoj djeci, probudi se u čovjeku onaj neizmjerni osjećaj zadovoljstva koji je teško opisati riječima.

Ako smo nekoga nenamjerno izostavili unaprijed se ispričavamo.

Nakon vrlo izazovnih dvadeset dana akcije gdje nas je umor pomalo savladao, cijela ova naša priča stala bi u tri riječi. Zahvalnost. Ponos. Sreća", napisali su iz Udruge Tata je Tata. 

Podsjetimo, Udruga Tata je Tata pokrenula je akciju prikupljanja donacija za kupnju dva uređaja za Opću bolnicu Dubrovnik početkom rujna.

Prvi uređaj je endoskopski stup koji se koristi i po tri, četiri puta dnevno, a postojeći je dotrajao i tehnički te funkcionalno ograničen. Endoskopske operacije uključuju kolecistektomije, hernie, karcinome debelog crijeva, apendektomije, explorativne laparoskopije, dječje kirurgije i slično.

Drugi uređaj koji će uvelike smanjiti boravak bolesnika u bolnici je Laser mini Leonardo 10 kojim se operiraju pilonidalni sinusi i analne fistule od kojih pati 60 posto populacije.

Popularni Članci