SVE ZBOG ŠTRAJKA Župska nastavnica prijeti roditeljima: Znamo mi puno o svakome od vas!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL i DD
Ne slažu se svi sa štrajkom profesora u hrvatskim školama. Nažalost, to neki od profesora ne mogu razumjeti. Ispad je tako na svojem Facebook profilu imala sindikalna povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja župske škole profesorica Davorka Bronzić, koja je zaprijetila roditeljima.

Njezinu objavu proslijedili su nam zgroženi roditelji, koji ističu da je nečuveno da javna osoba, dakle sindikalna povjerenica, koja uzgred rečeno i predava njihovoj djeci, praktički iznosi ovakve navode.

Uglavnom, nakon što se obračunala s ministricom Blaženkom Divjak, obrušila se na roditelje. 

screenshot

"A dragi roditelji, oni koji pišete svakakve komentare o nama i našem radu, sjetite se da su vaša djeca i naša djeca. Znamo mi puno o svakome od vas, i više nego bi vi to htjeli i željeli." - napisala je Bronzić, pozvavši roditelje "da umjesto što blate učitelje po društvenim mrežama radije provedu vrijeme s djeclom u šetnji ili čitanju".

Lako se uživjeti u svaki pokret, svako masovno okupljenje. Tako i u štrajk, koji svakako jest pozitivan čisto iz razloga jer je nastojanje nastavnog i nenastavnog osoblja za većim plaćama koje oni sigurno zaslužuju. Ali, to ne znači da se treba izgubiti busola do te mjere da se kritike ne trebaju prihvatiti, a pogotovo ne u maniri totalitarnih režima iznositi što se o kome zna. Nitko nema to pravo. 

Popularni Članci