'

"SVE NAM JE JASNO, NE OČEKUJEMO PROBLEME" Potpisan ugovor za obnovu ljetnikovca Crijević-Pucić

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Održano je svečano potpisivanje ugovora za radove na energetskoj obnovi ljetnikovca Crijević – Pucić između ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra Slobodana Begića i izvođača radova, direktora tvrtke “Građevinar Quelin” Nikole Bakije i Tonija Bašice.

Riječ je o prvoj fazi obnove ljetnikovca koja bi trebala započeti od 1. srpnja i trajati šest mjeseci.

Na početku je prisutne pozdravila zamjenica gradonačelnika, Jelka Tepšić.

“Nakon dugogodišnje sudske procedure ljetnikovac je vraćen simfonijskom Orkestru na korištenje. Naravno, puno je preduvjeta koje trebamo zadovoljiti kako bi se Orkestar u punom pogonu mogao vratiti u ovaj prostor i koristiti ga na najbolji mogući način,” kazala je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i dodala kako jednom kada se dovrši obnova ljetnikovca, on će postati ne samo dom Simfonijskog orkestra, već i drugih kulturnih udruga kojima je potreban prostor za rad.

Direktor tvrtke “Građevinar Quelin”, Nikola Bakija, osvrnuo se na nadolazeće radove.

“Proučili smo projekt, sve nam je jasno, ne očekujemo nikakve probleme. Specifično je raditi na ovom projektu, ako itko ima iskustvo imamo mi. Ja sam osobno vodio radove biskupske palače, franjevačkog samostana, ljetnikovca Kaboga... Tako da što se toga tiče nije nam novo” rekao je Nikola Bakija, direktor tvrtke “Građevinar Quelin”.

Energetska obnova koja će se izvršiti bit će u vrijednosti oko 590 tisuća eura, od čega je nešto više od 475 tisuća osigurano iz europskih sredstava za obnovu, a ostatak je osigurao Grad Dubrovnik.

Popularni Članci