'

EUROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA Istraživao se zanimljivi svijet znanosti u Studentskom domu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Uspješno je provedena Europska noć istraživača 2024. u Dubrovniku, Rijeci, Puli, Zadru i Splitu, s rekordnim brojem od više od 20.000 posjetitelja.  

Popularne gradske lokacije su tako pretvorene u velike laboratorije i učionice u kojima su svi posjetitelji mogli naučiti nešto o najnovijim znanstvenim otkrićima na zabavan i interaktivan način. Tom prilikom naši su istraživači pripremili više od 140 zanimljivih aktivnostimeđu kojima su eksperimenti, radionice, igre, kvizovi, predavanja i natjecanja prilagođena svim generacijama.

DUBROVNIK – Studentski dom

Više od 500 dubrovačkih posjetitelja, a posebno djeca i mladi, sinoć su ispred Studentskog doma imali priliku eksperimentirati, upoznati se s radom znanstvenika sa svih sastavnica Sveučilišta te naučiti više o praktičnim primjenama i utjecaju znanosti na naš svakodnevni život.

Svi zainteresirani su mogli uživati u promatranju zviježđa, učiti o morskim organizmima, problemu otpada u moru, ali i o važnosti kisika. Također su mogli učiti temeljne principe za održavanje života u hitnim situacijama. Ljubitelji prirode mogli su istraživati utjecaj klimatskih promjena na biljni svijet, ali i naučiti prepoznati kvalitetno maslinovo ulje koristeći jednostavne metode ili izraditi vlastiti jelovnik zdrave prehrane. Tehnološki entuzijasti na jednu su večer ‘zaronili’ u svijet vizualizacije i holograma, ali i usvojili vrijedne savjete za štednju energije. Dio radionica bio je posvećen razvijanju vještina poduzetništva i učenju o važnosti financijske pismenosti, a ljubitelji kvizova su se mogli okušati u natjecanju povijesne tematike.

Popularni Članci