'

PROĐIRAJTE KROZ SPONZU Otvorena međunarodna izložba 'Orizzonti/Obzorja' talijanskih, njemačkih i dubrovačkih umjetnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U Palači Sponza jučer je otvorena međunarodna izložba Orizzonti/Obzorja u organizaciji Hrvatsko-talijanske udruge - Rim i njene predsjednice Svjetlane Lipanović i u suradnji s Robertom Sparacijem i «Blu Star International» iz Rima.

Izloženi su radovi suvremenih talijanskih umjetnika i jednog umjetnika njemačkog podrijetla, kao i dvoje dubrovačkih slikara.


Svoje radove predstavilu su Angela Balsamo, Etty Bruni, Giuseppe Cerasari, Maria Daloiso, Cristiano & Ambrosio, Roberto Funari, Gaia Maria Galati, Stanko Ivanković, Aleardo Koverech, Vittorio La Spina, Annalisa Macchione, Volker Merkle, Piero Masia, Fabrizio Montreux, Paola Gaia Muccioli, Rosario Oliva, Lucia Pafundi, Sara Stavla, Anna Maria Tani, Luca Tridente te dubrovački umjetnici Ivana Jovanović Trostmann i Stanko Ivanković.


Otvaranju izložbe nazočio je i veliki broj umjetnika čiji su radovi predstavljeni u Sponzi, a posjetiteljima su se obratili predsjednica Hrvatsko-talijanske udruge - Rim Svjetlana Lipanović, umjetnički organizator izložbe Roberto Sparaci i profesorica Sveučilišta u Dubrovniku Katja Bakija koja je otvorila izložbu zaželjevši gostima iz Italije kao i svim umjetnicima čija su djela dio izložbe Orizzonti/Obzorja dobrodošlicu u kulturni prostor našega Grada. Istaknula je kako se nada da će, sukladno imenu izložbe, međunarodni susret u Sponzi proširiti naša duhovna obzorja, naše vidike i obogati nas novim spoznajama i novom, našem oku ponekad teško vidljivom, ljepotom.

Izložba će biti otvorena do 27. listopada 2024.

Popularni Članci