'

Potrebica oštro opleo po Lukšiću radi Argentine: 'Ruga se s Gradom koji ga hrani i koji mu je sve dao, ponižava Dubrovčane!'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL, Goran Mratinović/DD
Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica u sklopu točke dnevnog reda koja se odnosi na izvješće gradonačelnika, oštro je kritizirao ponašanje ALH i njenog čelnika Davora Lukšića pri radovima na hotelu Argentina. Naime, u tijeku su zemljani radovi koji se ne mogu raditi u visokoj sezoni i koji smetaju stanovnicima tog područja, a u naravi su i kršenje odluke koje je usvojilo Gradsko vijeće.

„Gradonačelniče, trudili ste se da budete pošteni, da svakoga mjerite istim metrom i da vlada vladavina prava. Ja sam se kao predsjednik GV zadnjih dana osjećao postiđeno jer nije bit samo da zatvorimo restoran jer je neki ugostitelj stavio stol više, da kaznimo Anu na placi jer nije platila PDV nego je bit kako se odnosimo prema najvećima. Lako je pokazivati mišiće prema malima, ali svi smo na ispitu kad oni koji imaju kapital dođu i rugaju se i ponižavaju odluke Gradskog vijeća. To je učinio Davor Lukšić. Iza toga svega stoji – ne moramo Lukšića učiti da se ponaša u skladu sa zakonom. On mora poštovati taj Zakon“, poručio je Potrebica.

„Ako je njegov djed dobio za sitne pare, što držim kako je velika greška HDZ-a prilikom pretvorbe i privatizacije, ono za što su naši noni i none radili, on to ne može raditi! Postiđen sam kad je gospar Niko Bulić snimao radove i pitao što rade Grad i država? Otvoreno pitam Lukšića, koji itekako dobro živi na imovini ovoga grada, zašto ne poštuje odluke Grada koji ga hrani? Oni su danas najsretniji jer im najveća vrijednost kompanije, a to su bili ljudi, više ne trebaju. Mogu dovesti ljude diljem svijeta, Dubrovčani im više ne trebaju. Ovime postaju neprijatelji Grada“, izjavio je Potrebica koji je kazao kako osobno podržava radove na Argentini, ali ne na ovaj način, dodavši kako je 'Lukšić ovim ponizio Grad'.

„Neka mi gospar Lukšić danas javno preko svoje loše PR službe kaže zašto ovo radi Gradu koji ga hrani i koji mu je sve pružio? Ne može se rugati s Gradskim vijećem, to je institucija Grada. Što smo kao Grad napravili? Građevinska inspekcija? To je posebna priča, da sam ja radio kuću na ovakav način, u roku 48 sati bi gradilište bilo zatvoreno“, izjavio je Potrebica.

Popularni Članci