'

NIJE OSTALO SAMO NA RIJEČIMA Potrebica hitno pozvao inspekciju na gradilište 'Argentine'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL, Goran Mratinović/DD
Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica zatražio je hitan izlazak građevinske inspekcije na gradilište hotela Argentina. 

Potrebica je zatražio njihovu intervenciju nakon učestalog kršenja Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika, što se nastavlja i nakon izricanja kazni, čime je Grad iscrpio svoje pravne mogućnosti. 

Podsjetimo, Potrebica je i na sjednici Gradskog vijeća upozorio na ovaj problem s obzirom na to kako se, unatoč Odluci Grada koja to zabranjuje u sezoni, na gradilištu izvode zemljani radovi. 

„Gradonačelniče, trudili ste se da budete pošteni, da svakoga mjerite istim metrom i da vlada vladavina prava. Ja sam se kao predsjednik GV zadnjih dana osjećao postiđeno jer nije bit samo da zatvorimo restoran jer je neki ugostitelj stavio stol više, da kaznimo Anu na placi jer nije platila PDV nego je bit kako se odnosimo prema najvećima. Lako je pokazivati mišiće prema malima, ali svi smo na ispitu kad oni koji imaju kapital dođu i rugaju se i ponižavaju odluke Gradskog vijeća. To je učinio Davor Lukšić. Iza toga svega stoji – ne moramo Lukšića učiti da se ponaša u skladu sa zakonom. On mora poštovati taj Zakon“, poručio je tada Potrebica.

„Ako je njegov djed dobio za sitne pare, što držim kako je velika greška HDZ-a prilikom pretvorbe i privatizacije, ono za što su naši noni i none radili, on to ne može raditi! Postiđen sam kad je gospar Niko Bulić snimao radove i pitao što rade Grad i država? Otvoreno pitam Lukšića, koji itekako dobro živi na imovini ovoga grada, zašto ne poštuje odluke Grada koji ga hrani? Oni su danas najsretniji jer im najveća vrijednost kompanije, a to su bili ljudi, više ne trebaju. Mogu dovesti ljude diljem svijeta, Dubrovčani im više ne trebaju. Ovime postaju neprijatelji Grada“, izjavio je na sjednici Potrebica koji je kazao kako osobno podržava radove na Argentini, ali ne na ovaj način, dodavši kako je 'Lukšić ovim ponizio Grad'.

Popularni Članci