'

TJEDAN U RETROVIZORU Mokošica će dobiti značajan broj novih parkirnih mjesta, ljetnikovac Crijević Pucić ide u energetsku obnovu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovog petka donosimo pregled aktualnosti u Gradu. 

Pokrenuta nabava za radove na izgradnji novog parkirališta u Mokošici s dodatnih 69 mjesta

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izvođenje radova na novom parkiralištu u Mokošici. Predviđena je izgradnja većeg parkirališta kapaciteta 63 parkirna mjesta poviše zgrada HRVI/Dubrovačke stanogradnje te manjeg parkirališta uz sjeverni rub ulice s dodatnih 6 parkirališnih mjesta. Postupak javne nabave otvoren je do 9. srpnja.

Potpisan ugovor za radove energetske obnove ljetnikovca Crijević Pucić

Ljetnikovac Crijević Pucić, vlasnika i korisnika Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kreće u energetsku obnovu. Ugovor o izvođenju radova su potpisali ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Slobodan Begić i direktor tvrtke Građevinar Quelin Nikola Bakija te direktor tvrtke Posta d.o.o. Toni Bašica. Potpisivanju su nazočile i zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić te pročelnica Upravnog odjela za europske fondove Martina Skopljaković.

Uručeni godišnji ugovori za 42 tradicijska obrta

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uručio je u Velikoj vijećnici ugovore o potporama obrtnicima koji obavljaju tradicijske djelatnosti na gradskom području. Nakon provedenog javnog poziva u 2024. dodijeljene su ukupno 42 potpore. Mjesečne potpore u iznosu od 265,45 eura isplaćuju se od 1. siječnja do 31. prosinca za što će se iz Proračuna Grada izdvojiti ukupno 133.781,76 eura.

POČELI S RADOM Na Pilama zaštitari održavaju red i brinu o sigurnosti

Nakon provedenog postupka javne nabave za zaštitarske usluge na platou Pile, zaštitari tvrtke Securitas krenuli su s radom.

UKLJUČI SE! Glasuj za projekte u sklopu Participativnog budžetiranja

U tijeku je postupak glasovanja za projekte građana koji će se u sklopu ovogodišnjeg kruga participativnog budžetiranja realizirati u 2025. godini. Obuhvaćena su 82 projektna prijedloga koji su zadovoljili kriterije modela participativnog budžetiranja u vrijednosti do 60 tisuća eura po svakom mjesnom odboru te 120 tisuća eura po svakom gradskom kotaru.

Popularni Članci