'

OTVOREN 13. DUFF Filmska festa opet okupila djecu i mlade, ove godine prijavljen rekordan broj filmova iz cijelog svijeta (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Otvoreno je 13. izdanje filmske feste djece i mladih mediteranskih zemalja, Dubrovnik Film Festival (DUFF), u Kinu Sloboda. 

Kako su najavili organizatori, u sljedećim danima sudionike čeka bogat natjecateljski, filmski, radionički i edukativni program, ali i puno smijeha, druženja i zabave. 

Ove godine na festival je pristigao rekordni broj filmova iz cijelog svijeta, a selekcijski žiri odabrao je 52 u osam kategorija, koji će se natjecati za jednu od nagrada festivala. Selekcijski žiri je u sastavu: Sunčica Fradelić, Domagoj Bogdan, Gracija Filipović.

Iza festivala, kao i prethodnih godina, stoje Kinematografi Dubrovnik i Škola Filma Šipan, uz pomoć asisenata i volontera. 

Direktorica DUFF-a je Đive Galov, koja se ovom prigodom obratila okupljenima.

"Prvo ispravak na direktorica, ista među jednakima, molim lijepo, mi smo svi ekipa koja zajedno radi svih 13 godina! Festival možda jest natjecateljski, neki od vas će zaista otići doma s nagradom u nedjelju, ali što se nas tiče, moramo reći da smo svi pobjednici. Vi - zato što ste se probili kroz ovu selekciju i jer ste tu večeras, a mi - zato što imamo privilegiju bar na momenat biti dio vaše mašte i gledati svijet vašim očima koji je obično bolji nego kad ga gledamo našim. Samo uživajte, ostvarujte nova prijateljstva, družite se, odnesite lijepu uspomenu i uživajte u vašem festivalu!", kazala je Galov. 

Iako je bit samog festivala druženje, neki će ipak s njega odnijeti nagrade, i to u devet kategorija, a tko će to biti odlučit će žiri u sastavu: Aurora Gossé, Dino Krpan i Nikša Butijer. Desetu nagradu dodijelit će publika koja filmove može ocijeniti na Vimeo kanalu.

Okupljene su zabavljale članice plesnog studija Lazareti, a nakon otvaranja održane su i prve natjecateljske projekcije.

Cijeli program DUFF-a pogledajte OVDJE

Popularni Članci