OKUSI ŠARMANTNOG GRAZA Dva mlada chefa oduševila svojim izborom jela (FOTO)
Prezentacija turističke i gastronomske ponude austrijskog grada Graza održala se u petak večer u Hotelu Lapad u sklopu Good Food Festivala Dubrovnik.
Tipične specijalitete pripremali su chefovi Michael Hebenstreit i Milivoj Novak. Specijaliteti su išli u tri slijeda, pa je tako za predjelo bila poslužena bio crvena pastrva pečena u vlastitom soku, a kao prilozi su se našli buča, bučino ulje, sočna rajčica te svježi sok od grožđa. Uz predjelo je poslužen Sauvignon Blanc-Alegria 2015.
Za glavno jelo chefovi su spremili svinjetinu s vulkanskog područja Štajerske. Osim srednje pečenog filea sa svježim biljem, posluženi su i pečeni svinjski obrazi te hrskavo carsko meso, a sve je bilo upotpunjeno s gljivama lisičarkama, debelim grahom i prepečenim lukom uz krišku crnog kruha. Uz ovo jelo poslužen je Traminac Grassnitzberg 2015.
Knedle sa svježim domaćim sirom, kompot od šljiva uz mljevene orahe, čokoladne štapiće i kiselo vrhnje bile su slatko iskušenje za kraj. Chefovi su s ovim desertom sljubili TBA Savignjon Blanc Zieregg.
Prisutne goste i strane novinare je zabavljala glazba uživo, a održana je i kratka prezentacija o Štajerskoj prijestolnici Grazu koji je ujedno i dubrovački Grad prijatelj.