OD JOLE PREKO MATKA I BRANE DO VOJKA V Predstavljen 'Advent na Vojnoviću', brojne zvijezde održat će koncerte (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović, Goran Mratinović/DD
Program Adventa na Vojnoviću predstavljen je danas u Studentskom domu, a predstavio ga je ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica. U sklopu manifestacije će se održati koncerti brojnih hrvatskih zvijezda. 

"Ova godina nam je posebna, malo smo ranije krenuli i za to imamo posebne razloge. Ove godine Sveučilište u Dubrovniku slavi 20 godina postojanja, a Studentski centar u Dubrovniku 60 godina. Željeli smo, na neki način, to obilježiti s dva prigodna koncerta kojima je cilj prije svega našim studentima pružiti zabavu jer je činjenica da se godinama govorilo da Dubrovniku nedostaje zabave, pogotovo zimi, za mlade, a samim tim i za studente. S druge strane, željeli smo poslati poruku našim sugrađanima da su dobrodošli u prostore Studentskog doma, Studentskog centra i Sveučilišta u Dubrovniku", kazao je Potrebica. 

Tako će, povodom 20. obljetnice Sveučilišta u Dubrovniku, pred Domom nastupiti grupa Silente, i to 21. studenog. Dalmatino je na repertoaru 24. studenog, a nastupit će povodom 60 godina postojanja Studentskog centra Dubrovnik. 

"Ove godine tijekom Adventa smo htjeli da za svakoga ima ponešto, uključujući neka iznenađenja koja ćemo napraviti. Gledali smo i činjenicu da u Studentskom domu imamo preko 100 stranih studenata, tako da ova iznenađenja nedjeljom koja ćemo raditi će u sebi sazdržavati DJ-a i prilagođenu glazbu i za naše studente koji dolaze iz Erasmus programa. Svaki utorak nastavljamo našu tradicionalnu priču sa studentskim utorkom. Imali smo, sad već kućni bend, Bokal vode, koji će i ove godine biti s nama, to su naši studenti. No u sami uvod priče željeli smo krenuti s Diktatorima da nam, na neki način, naprave pravu zabavu", dodao je Potrebica. 

Diktatori će nastupiti 28. studenog, a prvog dana prosinca Bosutski bećari, a 8. prosinca Vojko V.

"Bosutske bećare ne treba posebno predstavljati, lani su napravili zabavu od osam do ponoća, to će se ponoviti i ove godine. Devet godina nisu nastupali u Dubrovniku prije toga i mislim da je prijem publike i naših sugrađana zaista bio izuzetno dobar. Vojko V je nešto sasvim drugačije, kao što sam rekao, probali smo zadovoljiti svačiji ukus barem s jednim koncertom. Vojko V je itekako poznat izvođač, drago mi je da ćemo ugostiti", rekao je Potrebica. 

Omiljeni zabavljači Matko i Brane svoj će koncert imati 10. prosinca, ali i 29. prosinca kad će nastupiti s Adijem Šošom, a taj će koncert iznimno trajati do dva ujutro.

"Matko i Brane su za početak iznenađenje nedjeljom, mislim da na našem prostoru njih dvojicu ne treba posebno predstavljati, to je zabava do zore. No valja naglasiti da sve naše zabave završavaju u ponoć, dokad imamo dozvolu. Respektiramo činjenicu da studenti moraju učiti, a i naši susjedi spavati", naglasio je Potrebica. 

Mate Bulić nastupa 15. prosinca, Zsa Zsa 22. prosinca, a Jole će svoj koncert održati 27. prosinca. 

"Mate Bulić je legenda hrvatske glazbene estrade i iznimno mi je drago da će njegov povratnički koncert nakon problema s koronom biti u Gradu. Mate Bulić dugo godina nije nastupao u Dubrovniku i drago mi je da je odmah odgovorio da dolazi i 15.12. nam se zaista sprema prava zabava! Zsa Zsa će, s obzirom na datum, dio repertoara prilagoditi samom Božiću, a to je izvođač kojeg ne treba posebno predstavljati. Jole je lani napravio show! Svidio se Jole nama, svidjeli se mi Joli, vrlo lako smo se dogovorili", najavio je koncerte Potrebica.

Vrhunac Adventa na Vojnoviću je već spomenuti koncert s Adijem Šošom i Matkom i Branom 29. prosinca, kao svojevrsni uranjeni doček nove godine.

Potrebica je naglasio da je cijeli program u potpunosti financiran sredstvima Studentskog doma. 

"Namjerno sam to istaknuo da je ovo u potpunosti naš proizvod bez ikakve pomoći Grada Dubrovnika i Turističke zajednice. Često dio naših sugrađana koji pokušava naći dlaku u jajetu istakne da netko pomaže nama. Ne, ovo je naš proizvod! Ovo što radimo prethodne dvije godine se moglo organizirati u zimskom vremenu u bilo kojem drugom privatnom objektu. Poslovna politika je bila suprotna. Naša poslovna politika je da želimo napraviti zabavu za naše studente, želimo integraciju s našim susjedima, želimo da se naši sugrađani zabavljaju i da imamo jedan narodni Advent. U skladu s tim ćemo probati naše cijene prilagoditi da naši studenti i sugrađani mogu doći rasterećeni i uživati", zaključio je Potrebica. 

Popularni Članci