NOVOSTI O KORONI U ŽUPANIJI Dva nova slučaja, dosad oboljele 34 osobe (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ukupno 34 osobe dosad su oboljele od koronavirusa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od čega su dvije osobe izliječene, a tri osobe su na respiratoru. 

"Imamo ukupno 34 osobe koje su pozitivne na koronu, što znači dvije osobe više u odnosu na jučerašnji dan. To stanje stručnjaci smatraju zadovoljavajućim, ali i ozbiljnim," izjavio je župan Nikola Dobroslavić te je apelirao da se poštuju mjere Stožera. 

"Situacija nije nezadovoljavajuća, ali potreban nam je oprez i dalje," kazao je.

"Iz DNŽ je dosad prema Zagrebu upućeno 238 uzoraka. Od poslanih uzoraka dva su pozitivna, jedan uzorak još čekamo. U karanteni su dvije osobe. U protekla 24 sata imali smo jedno kršenje mjere samoizolacije. Rezultate našeg ponašanja vidjet ćemo za tjedan dana," izjavio je načelnik Stožera Joško Cebalo govoreći o kokretnijim podacima.

"Danas imamo 10 hospitaliziranih osoba, od čega jednu žensku osobu na intenzivnoj njezi, a njen se prebačaj za KBC Split organizira. Tamo već imamo dva pacijenta. Dvoje pacijenata je dosad izliječeno," kazao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić dodavši kako je potrebno pridržavati se mjera jer se tako najviše pomaže zdravstenim djelatnicima. 

"Sitacija je stabilna, a nema novozaraženih zdravstvenih radnika koji su najvažniji resurs u borbi protiv ove zaraze," kazao je Mato Lakić, ravnatelj ZZJZ DNŽ. 

"U zadnjih 24 sata smo provjeravali je li se poštuju mjere samoizolacije, a bazirali smo se na 20 pacijenata koji imaju lakše simptome. Svi su zatečeni na svojoj adresi. Građani u većini slučajeva poštuju mjere, ali je došlo do opuštanja, pa smo imali preko vikenda više dojava o osobama koje se grupiraju od Srđa pa do nogometnih igrališta. Imali smo dojave o privatnim zabavama u stanovima. Nemojte raditi privatne zabave. Također, imamo dojave da se u privatnim objektima organiziraju neke usluge koje su zabranjene, npr usluge teretane i sl," kazao je načelnik PU DN Ivan Pavličević te je apelirao da se takva praksa obustavi. 

Odgovarajući na novinarska pitanja, Pavličević je kazao kako se preko 600 osoba nalazi u samoizolaciji na području DNŽ, a Cebalo je kazao kako su u tijeku završni radovi na opremanju Studentskog doma u svrhu primanja oboljelih od koronavirusa.

"Donijeli smo odluku da će županijska administracija i ustanove kojima je Županija osnivač, osim zdravstvenih, imati deset posto niže plaće te da se neće isplaćivati naknade UV i NO," kazao je Dobroslavić odgovarajući na pitanja o plaćama u DNŽ. 

IB/VS

Popularni Članci