'

LET ZA ZURICH ODGOĐEN, ŠTO ĆE BITI S UNITEDOM? ZL Dubrovnik: Nismo vezani za sustav na kojem se dogodio kvar, ali imamo posljedice

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Brojne institucije i tvrtke diljem svijeta izvijestile su o tehničkim kvarovima koji im stvaraju poteškoće, a čini se kako su najpogođenije zračne luke. 

Problem je nastao nakon posljednjeg updatea antivirusnog programa Crowdstrikea, koji je izazvao fenomen koji je u IT svijetu poznat kao 'plavi ekran smrti' na Windows računalima. Dubrovački dnevnik kontaktirao je Zračnu luku Ruđer Bošković odakle su nam odgovorili kako njihovi sustavi nisu direktno vezani za program na kojem se dogodio kvar, no snose posljedice. 

"Naši sustavi nisu vezani uz taj program, imamo tzv. 'lokalna' IT rješenja, tako da nismo pogođeni u tom direktnom smislu, ali osjećamo određene posljedice zbog drugih zračnih luka. Konkretno polazak za Zurich je odgođen s obzirom na to kako je ta zračna luka direktno pogođena kvarom. Što će biti s letom, sada ovisi o destinacijama, ali i prijevozniku, dakle odluka same posade je na koji će način postupiti", kazali su nam iz Zračne luke. 

Svi američki letovi su prizemljeni. Dubrovnik danas nema let United Airlinesa, međutim on je zakazan za sutra pa će tek biti poznato što će biti s tim letom. 

Popularni Članci