NAČELNIK PROMETNE POLICIJE ZA DD: U prosvjedu je sudjelovalo gotovo 170 taksi vozila, svim sudionicima prekršajne prijave (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Grgo Jelavić / Pixsell, čitatelj
Dubrovački taksisti blokirali su promet u Dubokoj Ljutoj te tako pokazali svoje negodovanje protiv Ubera, zbog čega su se odmah stvorile ogromne gužve na magistrali. Prosvjed je okončan oko 11.10 sati, ali su gužve još uvijek prisutne. 

18:30

Kako Dubrovački dnevnik doznaje, svi će taksisti  i sudionici nenajavljenog prosvjeda i organizatori dobiti prekršajne prijave. Još uvijek je u tijeku potraga za napadačima na dubrovačke taksiste. 

15:52 

Novinari portala index.hr razgovarali su s jednim od pretučenih taksista koji je zadobio ozljede prilikom incidenta koji se nakon prosvjeda dogodio na Zvekovici. 

"Mog kolegu Boška Draguna koji je vozio prvi, zaustavila su petorica, šestorica... On je usporio, onda su ga izvukli iz auta i počeli udarati. Nas dvojica koji smo bili iza smo priskočili u pomoć, a onda su udarili i po nama," kazao je, a više možete pročitati OVDJE

15:00

Istaknuti dubrovački političari za Dubrovački dnevnik su iznijeli svoja mišljenja oko prosvjeda taksista koji se dogodio jutros, a zbog kojeg je satima bio blokiran promet na magistrali.

DUBROVAČKI POLITIČARI U NEČEMU IPAK SLOŽNI 'Cesta nije mjesto na kojem se na ovaj način traži pravda!'

14:30

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić izjavio je za Dubrovački dnevnik kako su u Opću bolnicu Dubrovnik primljene tri muške osobe. Riječ je o 53-godišnjaku koji će zbog višestrukih prijeloma potkoljenice biti zadržan u bolnici i operiran. Druga osoba u dobi od 32 godine zadobila je ozljedu koljena te je puštena na kućnu njegu, dok je treća osoba u dobi od 33 godine zadobila ozljede nosa. 

12:55

Načelnik Prometne policijske postaje Ante Vuletić za Dubrovački dnevnik je iznio detalje održanog prosvjeda.

"28. srpnja između 7.50 i 11.10 sati na cesti D8, predio Duboka Ljuta, došlo je do prosvjeda u kojem je sudjelovalo 169 taksi vozila sa šireg i užeg područja Grada Dubrovnika, iz smjera Dubrovnika i iz smjera Konavala odnosno Zračne luke Dubrovnik. Promet se odvijao naizmjenično, uz asistenciju policijskih službenika te je na taj način policija dala svoj maksimum kako bi prosvjed što manje utjecao na svakodnevnu prometnu komunikaciju građana Grada Dubrovnika sa užeg i šireg područja. prosvjed je okončan mirnim razilaženjem sudionika," kazao je Vuletić za Dubrovački dnevnik. 

12:10

O prosvjedu se oglasio i načelnik Općine Konavle Božo Lasić koji je istaknuo kako potpuno ne podržava ovakvu ucjenu te ih pozvao da svoje prosvjede usmjere na Zagreb. 'Moram reći da je ovo danas potpuno nedopustivo, da se u srcu sezone obustavi promet između Dubrovnika i Zračne luke',  rekao je Lasić te dodao kako Općina može, ali i ne mora biti partner taksi prijevoznicima kakva je do sada bila.

LASIĆ O PROSVJEDU TAKSISTA: 'Zvala me uspaničena trudnica koja nije mogla do bolnice!'

11:30

Na Zvekovici je situacija eskalirala te su napadnuta četvorica taksista. Informacije je za Dubrovački dnevnik potvrdio predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić koji je najavio 'blokadu na svim pozicijama u kojima se nalaze'. Kako je do narušavanja javnog reda i mira došlo potvrdio je i načelnik Prometne policijske postaje Ante Vuletić za Dubrovački dnevnik te kako ima ozlijeđenih. 

TEŠKI SUKOB NA OBODU Ozlijeđena četiri taksista, Miletić najavio blokadu cijelog grada i okolice (FOTO)

11:20

Blokada magistrale negativno se odrazila posebno na putnike koji su izgubili letove u Zračnoj luci Dubrovnik. Oštro je reagirao i direktor Zračne Luke Dubrovnik Roko Tolić, koji je naglasio kako razumije taksiste, ali kako je današnji čin nedopustiv te ih pozvao da odmah prekinu ovu akciju ili će iz Zračne luke Dubrovnik donijeti nove odluke o prijevozu. 

- Tolić: Ovo je nedopustivo, putnici su zakasnili na letove, ako potraje, imamo i za to mjere

10.50 

Predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić za Dubrovački dnevnik je izjavio kako okupljanje koriste kao alat iskazivanja svog nezadovoljstva postojećim stanjem. 

"Osobno sam svoje vozilo u 8.00 sati zaustavio na magistrali i na taj način izrazio nezadovoljstvo koje Vlada već dvije godine radi nezakonitog rada Ubera. Nisam organizator ovog okupljanja, organizator je nezakoniti rad Ubera i nefunkcioniranje pravne države pa njih treba pitati dokad će okupljanje trajati," kratko je prokomentirao Miletić. 

10:30

Kolona koja se stvorila na magistrali zbog prosvjeda koji je jutros započeo u Dubokoj ljutoj duga je sve do Dupca iz smjera istoka, a zapadno sve do Močića. Inače, očekuje se kako će  u Dubokoj Ljutoj predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić dati izjavu za medije. Članovi Facebook grupe Radarska kontrola Dubrovnik i okolica Dubrovnik izvijestili su kako su se stvorile ogromne kolone koje se ne miču pa se svakako ne savjetuje prolazak tim područjem.

10:00

Odmah je jutros reagirao i dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji smatra kako Dubrovnik ne smije biti mjesto ucjena te je apelirao na taksiste da što prije nastave s provođenjem svoje usluge. 

'Očekujemo od svih taksista, s područja Grada Dubrovnika, da u najkraćem mogućem roku otpočnu s pružanjem usluga jer u protivnom Grad Dubrovnik će znati zaštiti interese Grada i gostiju kroz natječajni postupak za obavljanje auto taksi djelatnosti na području Grada Dubrovnika koji je u tijeku.''

-  Gradonačelnik Franković oštro taksistima: Dubrovnik neće biti mjesto vaših ucjena!

9:30 

Prema riječima taksista, radi se o spontanom okupljanju kojim žele potaknuti na poštivanje Zakona. Podsjetimo, taksisti su u više navrata izjavili kako Uber ne vozi sukladno hrvatskim propisima, a njihove je navode potvrdio i sam premijer Andrej Plenković.

Kako je Dubrovački dnevnik ekskluzivno objavio, ovih dana je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture podnijelo optužni prijedlog za ukidanje aplikacije Uber.

„Inspekcija cestovnog prometa Prekršajnom sudu u Zagrebu uputila je optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber  International Holding BV, 21. srpnja ove godine, a daljnje postupanje i odluka u nadležnosti je Suda“, odgovorili su iz Ministarstva na upit Dubrovačkog dnevnika, a više možete pročitati OVDJE. Odmah su reagirali iz samog Ubera, razočarani ovom situacijom. 

-  Gradonačelnik Franković oštro taksistima: Dubrovnik neće biti mjesto vaših ucjena!

PRVI DONOSIMO Ministarstvo podnijelo optužni prijedlog za ukidanje Uber aplikacije, što će odlučiti Sud?

STIGLE PRVE REAKCIJE UBERA: 'Razočarani smo odlukom Ministarstva o pokretanju optužnog prijedloga'

Popularni Članci