PRVI DONOSIMO Ministarstvo podnijelo optužni prijedlog za ukidanje Uber aplikacije, što će odlučiti Sud?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture podnijelo je optužni prijedlog za ukidanje aplikacije Uber, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik. Informaciju su Dubrovačkom dnevniku potvrdili iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

„Inspekcija cestovnog prometa Prekršajnom sudu u Zagrebu uputila je optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber  International Holding BV, 21. srpnja ove godine, a daljnje postupanje i odluka u nadležnosti je Suda“, odgovorili su iz Ministarstva na upit Dubrovačkog dnevnika.

Podsjetimo, taksisti već dulje vrijeme upozoravaju kako je korištenje aplikacije nezakonito, a njihove navode potvrdila je Vlada, pojedini stručnjaci, ali i sam premijer Andrej Plenković koji je kazao kako je korištenje Uber aplikacije protivno hrvatskim propisima. Taksisti iz svih dijelova Hrvatske su svoje nezadovoljstvo iskazali i prosvjedom u Zagrebu kada su poručili kako ne traže pogodovanja nego poštivanje i provedbu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

U cijeloj toj priči koja traje već mjesecima, Ministarstvo se odlučilo na pokretanje prvog koraka podnoseći optužni prijedlog, a posljednju riječ imat će Sud. S obzirom na hitnost situacije, realno je očekivati kako se na njihovu odluku ne bi trebalo dugo čekati.

Popularni Članci