LASIĆ O PROSVJEDU TAKSISTA: 'Zvala me uspaničena trudnica koja nije mogla do bolnice zbog blokada!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Konavoski načelnik Božo Lasić reagirao je u petak na prosvjed taksista koji su blokirali prometnu traku u Dubokoj ljutoj rekavši kako je na Vladi RH da zaštiti licencirane taksiste, ali istaknuo je kako potpuno ne podržava ovakvu ucjenu te ih pozvao da svoje prosvjede usmjere na Zagreb.

- Činjenica je da taksi prijevoz treba zaštititi, oni su licencirani, plaćaju naknade Općini Konavle, Zračnoj luci, plaćaju preventivne tehničke preglede svaka dva mjeseca itd. Taksi prijevoz treba zaštititi, a ja sam se osobno za to založio kod resornog ministra upravo ovdje u Cavtatu. No moram reci da je ovo danas potpuno nedopustivo, da se u srcu sezone obustavi promet između Dubrovnika i Zračne luke - rekao je Lasić te dodao kako Općina može, ali i ne mora biti partner taksi prijevoznicima kakva je do sada bila.

-Zvali su me maloprije uspaničeno, žena u osmom mjesecu trudnoće koja ima stanovite probleme nije mogla proći do bolnice. Javno sam pozvao sve taksiste da obustave ove ucjene jer ih ni mi ni Grad Dubrovnik ili druge općine nećemo dopustiti. Uvijek sam bio na njihovoj strani, štitio sam ih, a ako žele prosvjedovati neka idu u Zagreb, a ne u Dubrovnik ili Konavle - rekao je Lasić.

Konavoski načelnik najavio je i oštrije mjere prema taksi prijevoznicima koji primjerice ne ističu naljepnice na vratima i rade slične prekršaje, a sve u cilju zaštite kako Općine tako i samih taksista.

Popularni Članci