GRADSKO VIJEĆE NA ČEKANJU 'Nismo htjeli politizirati, sjednica bi izgledala kao predizborni skup'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković najavio je kratak predah od sjednica Gradskog vijeća iako se govorilo kako bi se ona trebala održati krajem kolovoza. Tako bi se prva sljedeća sjednica trebala održati tek nakon parlamentarnih izbora koji će se održati 13. rujna. 

'Odlučili smo da bi u ovom trenutku bilo najbolje da prođu izbori kako se neke teme ne bi dodatno politizirale na Gradskom vijeću što bi bilo i očekivano od svih aktera. Svaki od njih bi htio predstaviti svoj program pa bi se sjednica pretvorila u predizborni skup. To smo htjeli izbjeći jer Gradsko vijeće je Gradsko vijeće, a parlamentarni izbori su parlamentarni izbori. I ja prvi, kao HDZ-ov kandidat za Sabor, nisam htio dopustiti takvo nešto,' izjavio je Franković te dodao kako će sjednica Gradskog vijeća biti sazvana odmah nakon parlamentarnih izbora, za najbliži mogući termin.

Po svemu sudeći, bit će to još jedna maratonska sjednica jer već sada sadrži više od 40 točaka dnevnog reda.

'Sjednica će se održavati jedan, dva ili tri dana u kontinuitetu, koliko god bude potrebno dok se ne odrade sve točke dnevnog reda,' kazao je.

Na sjednici Gradskog vijeća mogao bi se naći i novi Rebalans Proračuna, kako tvrdi Franković, što je predložio gradonačelnik Andro Vlahušić.

'U ime HDZ-a sam rekao da smo spremni razgovarati o Rebalansu, no potrebno će biti predstaviti što je sve napravljeno od onoga što je predložio HDZ putem amandmana. Tek onda možemo razgovarati o Rebalansu. HDZ neće po tom pitanju nastupiti politički nego pragmatično; da vidimo koji su to projekti koji su napravljeni, a koje smo predložili putem amandmana te koji nisu i zašto nisu', izjavio je Franković. 

Popularni Članci