Firme i građani Dubrovnika, pomozimo našim slijepim sugrađanima da ispune svoj san i otiđu u Vukovar

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Predsjednica udruge slijepih Dubrovačko-neretvanske županije Rosa Matić napisala je pismo u kojem poziva sve koji mogu, od firmi do građana, da im pomognu ispuniti san da posjete Vukovar. Uplatite koliko god možete, svaka podrška je dobrodošla. Dubrovački dnevnik podržava akciju i svako malo obavještavat će vas o visini primljenih donacija, kako bi prikupljanje novca bilo što transparentnije.

Obraćamo Vam se sa zamolbom da nam pomognete ostvariti dugogodišnju želju članova Udruge slijepih Dubrovačko-neretvanske županije da posjete grad heroj - Vukovar. Većina naših članova nikada nije posjetila ni Slavoniju, pa tako ni Vukovar.

Smatramo da je veoma važno, pa i domoljubna obveza svakog hrvatskog građanina (bez obzira na nacionalnu, vjersku i političku pripadnost i svjetonazor), da bar jedanput posjeti Vukovar - simbol otpora i stradanja u Domovinskom ratu, da odamo počast stradalima, nestalima, hrabrim braniteljima i svim stanovnicima koji su prošli velika stradanja i patnju za našu slobodu.

Želja nam je posjetiti Vukovar, grad prijatelj Dubrovnika.

Udruga nema sredstava za troškove planiranog putovanja. Putovanje bi nam organizirala putnička agencija, koja već godinama organizira ovakve izlete. Samo putovanje bi bilo od 06. do 09. listopada 2016.godine. Troškovi smještaja i prijevoza bi bili oko 2.000,00 kuna po osobi. Na put bi krenulo 25 do 30 članova, što iznosi oko 50.000,00 kuna.

Program putovanja bi obuhvatio četiri dana, tj, dva dana se putuje, a drugi dan je obilazak Vukovara i Iloka, treći dan Osijek i Kopački rit, četvrti dan povratak u Dubrovnik.

Nadamo se da ćemo uz Vašu pomoć uspjeti ostvariti veliku želju naših članova, kojima bi ovaj izlet bio možda jedini izlazak u godini i druženje što je vrlo važno za ovu kategoriju osoba s teškim invaliditetom. Naši članovi ne vide, neki vrlo malo, ali ipak mogu osjetiti Vukovar - kaže Rosa Matić.

Svi koji ste u mogućnosti uplatu možete izvršiti na broj računa IBAN: HR502407000-1100021348 – Otp-banka.

Popularni Članci