EKSKLUZIVNO Prodana zgrada Lučke kapetanije u Gružu, evo kome i po kojoj cijeni

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: Goran Mratinović
Prodana je bivša zgrada Lučke kapetanije Dubrovnik, nekretnina koja je iseljena već gotovo dvije godine, a oko koje su se lomila koplja i na Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, kada je Ustanova Rezervat Lokrum željela otkupiti od vlasnika Marka i Kate Ruso i John Despića. Radi se o imovini koja je njima vraćena denacionalizacijom.

Podsjetimo, krajem svibnja bile su najave kako će zgradu kupiti Rezervat Lokrum. Na Gradsko vijeće je išao i akt o kupovini, međutim Rezervat Lokrum, odnosno Grad Dubrovnik u međuvremenu je odustao od investicije.

Radi se o zgradi koja se prostire na ukupno 326,9 metara kvadratnih. Sastoji se od prizemlja (148,36 metara kvadratnih), prvog kata (135,44 metra kvadratna) i potkrovlja. S mogućnošću nadogradnje, ukupna površina zgrade bi bila 400 metara kvadratnih.

Kada su Grad Dubrovnik i Rezervat Lokrum na kraju odustali od kupnje, obnovljena je prodaja nekretnine te je nekretnina prodana.

Slijedom navedene informacije pitali smo direktora Alavija nekretnine Mata Alaviju, tvrtke koja je za vlasnike ekskluzivno prodavala navedeni objekt, tko je novi vlasnik te za koju je cijenu prodana nekretnina, no on se pozvao na odnos kupca i agencije te rekao kako ne bi iznosio detalje prodaje, potvrdivši da je nekretnina zbilja i prodana.

Zgrada je, kako doznaje Dubrovački dnevnik, prodana za 1.500.000,00 EUR, dok ranije kada su Lokrum i Grad Dubrovnik kupovali nekretninu po ponuđenih 1.600.000,00, procjembeno vijeće nije prihvatilo procjenu stalnog sudskog vještaka koji je nekretninu procijenio na 1.656.500,00 EUR dakle 166 tisuća eura više nego je na kraju nekretnina i prodana novoj vlasnici, Katici Hauptfeld, inače vlasnici putničke agencije Katarina line d.o.o. koja je i podnijela zahtjev za uknjiženje na sudu.

Popularni Članci