DONOSIMO! Koncesionar u Uvali Lapad ide u likvidaciju, duguje 822 tisuće eura

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Kompanija Dubrovački zalasci sunca, koncesionar na plaži u Uvali Lapad, prostoru popularno nazvanom 'Sunset Beach' ide u likvidaciju, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik. Objekti u Uvali Lapad su već neko vrijeme zatvoreni, a donedavno je poslovao jedino izdvojeni objekt u kojem su se održavale svadbe i druge slične proslave, ali uz minimalan broj osoblja.

Društvo je nedavno izazvalo pozornost jer se našlo na popisu dužnika koji je objavila Porezna uprava, takozvanoj 'listi srama', te duguje 822 tisuće eura za neplaćene koncesijske naknade na pomorskom dobru.

Već se godinama u javnosti povlači pitanje zakonitosti koncesije Dubrovačkih zalazaka sunca na prostoru u Uvali Lapad.

Naime, postoje dvije presude istog suda oko iste stvari u dva različita predmeta, no jedna, donesena 2019. godine, tvrdi kako su Dubrovački zalasci sunca legalno izabran koncesionar, dok druga iz 2020. godine to osporava. Visoki upravni sud po istoj je stvari tako donio dvije različite odluke koje su međusobno kontradiktorne.

Koncesija tvrtke Dubrovački zalasci sunca d.o.o. nad područjem Uvale Sumartin nazvanim 'Sunset Beach' dovedena je u pitanje zbog presude Visokog upravnog suda iz 2020. godine. Prema tom se sudskom rješenju zapravo osporava koncesija Dubrovačkih zalazaka sunca, no ujedno se izvan snage ne stavlja pravomoćna presuda istog tog suda iz 2019. godine, koja je Dubrovačke zalaske sunca proglasila legalno izabranim koncesionarem. 

Zbog svega navedenog, DORH je od Visokog upravnog suda zatražio izvanredno preispitivanje zakonitosti. 

Popularni Članci