'

NOVI GURMANSKI RAJ 'Mecara' nudi meso domaćih proizvođača, odležane 'steakove', ali i bogat bezglutenski asortiman!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prostor DOC-a od ovog mjeseca je bogatiji za još jedno mjesto u kojem sugrađani mogu kupiti mesne i suhomesnate proizvode visoke kvalitete, uz bogat dodatni asortiman. Radi se o novoj mesnici koja nosi ime 'po dubrovački' – Mecara, a koja nudi širok izbor svježeg mesa u suradnji s domaćim proizvođačem iz Dalmatinske zagore koji radi samo s 'Mecarom'.

Tako kupci mogu pronaći kvalitetnu domaću junetinu, domaću teletinu, janjce, odojke, svinjetinu… No, uz taj tradicionalni izbor, 'Mecara' nudi i pohane mesne proizvode bez glutena, što je veliki hit moderne gastronomije.

Zanimljiv dio ponude svakako je i 'dry aged' asortiman, a radi se o odležanim junećim odrescima koji su prošli kroz svoje procese suhog dozrijavanja. Riječ je o potpuno prirodnom procesu u kojem se visokokvalitetno svježe meso smješta u posebne komore s kontroliranim uvjetima, a cilj procesa je taj da prirodni enzimi prodru u najtvrđe dijelove mesa i omekšaju ih. Krajnji je proizvod meso savršene mekoće i autentične teksture.

'Mecara' svojim kupcima nudi i širok asortiman suhomesnatih proizvoda, od kojih se neki ne mogu ni pronaći baš na puno mjesta, kao što su primjerice talijanski lardo ili rolana panceta u papru. Nude još i domaći kulen, drniški pršut, pržolice, kobasice, mortadelu, kako tradicionalnu, talijansku, tako i onu s pistacijom.

Uz navedene mesne proizvode, u 'Mecari' se mogu kupiti i domaći, odležani sirevi, ali i širok spektar rakija domaćeg proizvođača iz Konavala, vina, pinđuri, ajvari, različite kreme poput one od bijelog tartufa ili crnih maslina… Asortiman je kvalitetan i zanimljiv, a kroz njega će vas rado provesti glavni mesar Toni Barišić, suvlasnik mesnice koji je u svojih 18 godina rada stekao bogato iskustvo u svom poslu.

Za sve kupce, 'Mecara' je osigurala besplatan parking u okviru DOC-a, a radno vrijeme je svakim danom, od 7:00 do 19:00 sati, osim nedjelje.

Posjetite 'Mecaru' u DOC-u i uvjerite se u kvalitetne i raznovrsne proizvode koji će oduševiti i najzahtjevnija nepca!

(Promo)

Popularni Članci