Dom zdravlja Dubrovnik modernizirao dentalni RTG kabinet

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prateći suvremene trendove u RTG dijagnostici iz domene dentalne medicine, od danas je dentalni RTG kabinet Doma zdravlja Dubrovnik u potpunosti digitaliziran.  

Nabavkom digitalnog ortopantomografa i digitalnog senzora za intraoralno snimanje liječnici dentalne medicine na području Dubrovačko-neretvanske županije time su dobili mogućnost bolje dijagnostike dentalne patologije, kako karioznih promjena na zubima, tako i ostalih patoloških tvorbi vezanih uz zube i čeljusti. Istovremeno, znatno je poboljšana i skrb o samim pacijentima.

Napravljeni digitalni zapisi RTG snimaka elektronski se dostavljaju izabranom doktoru dentalne medicine od kojeg je pacijent upućen što uvelike smanjuje vrijeme potrebno za dijagnozu, a ujedno liječniku omogućuje i bolju pohranu podataka.

Za sve pacijente koji su korisnici dopunskog osiguranja ova je usluga u potpunosti besplatna, dok se pacijentima sa obaveznim osiguranjem HZZO-a ista naplaćuje prema njihovom pravilniku o naknadi troškova (u rasponu od 30 do 50 kuna).

Liječnici dentalne medicine koji nisu ugovorni djelatnici HZZO-a, kao i dosada, mogu uputiti pacijente na RTG dijagnostiku,a njima će RTG snimak biti predan na CD ROM-u i naplaćen prema važećem cjeniku Doma zdravlja Dubrovnik.

Radno vrijeme RTG kabineta ostaje nepromijenjeno:

Ponedjeljak, srijeda, četvrtak: od 13.30 do 20.30

Utorak: od 7.30 do 14.30

Petak: od 7.30 do 12.00

Kontakt telefon RTG kabineta je 020/428 934.

Dom zdravlja Dubrovnik i dalje će nastaviti sa osuvremenjivanjem svih sadržaja koji za svrhu imaju bolju skrb pacijenata.  

Popularni Članci