O NEPOSTOJEĆEM MASAKRU NAD STABLIMA Nikola Babić: Umjesto da nas pohvale, napadaju nas zbog uređenja

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Na inicijativu Gradskog kotara Lapad uredilo se zapušteno područje kod hotela Sumratin, no pojedini stanovnici Lapada, prije početka radova, zabrinuli su se kako će na tom području doći do nekontrolirane sječe stabala.

Sinoć se na društvenim mrežama prošilila vijesti kako se u Lapada danas sprema velika sječa stabala te je najavljen takozvani "lapadski masakr motornom pilom" što je potaknulo građane da se organiziraju pa čak i dežuraju u ranim jutarnjim satima. Velika sječa stabala se ipak nije dogodila jer zapravo Vrtlar uređivao javnu površinu. Takva reakcija građana potaknula je predsjednika Gradskog kotara Lapada  Nikolu Babića da reagira na bespotrebno dizanje panike.

- Meni je ovo smješno! Ovo je bila dobronamjerna inicijativa u cilju poboljšanja našeg životnog prostora. Željeli smo urediti javnu površinu koja je već duže vrijeme zapuštena i ugrožavala sigurnost. Ne znam zašto su pojedinci stvarali tenzije, ali ja sam bijesan kad vidim takve reakcije. Iskreno, oni me podsjećaju na grupaciju Srđ je naš koji se opiru svakoj investiciji s ciljem poboljšanja uvjeta života u našem gradu - kazao je Babić dodavši kako se funkcioniranjem kotara u dosta toga u gradu nabolje promijenilo. Prema njegovim riječima, kotari komuniciraju sa stanovnicima određenog područja o problemu te kasnije sve to upućuju prema Gradu Dubrovniku koji svoje službe šalje na teren.

- Ljudima padaju svakakve gluposti na pamet, ali ovo je neozbiljno. Oni su obični foliranti. Kotar je pokrenuo da se to mjesto u Lapadu uredi, a oni umjesto da nas pohvale, napadaju nas - zaključio je za Dubrovački dnevnik Nikola Babić, predsjednik lapadskog kotara. 

Podsjetimo, Vrtlar je na navedenom području orezivao dva opasna suha čempresa te se uklanio osušeno stablo česvine i orezao ostale česvina, a obaljeno je i orezivanje, skraćivanje i oblikovanje stabla dudovca, uredila se, skratila i oblikovala prerasla živica. Vrtlar je najavio i košnju trave, a zbog svih radova su u dogovoru sa Sanitatom ogradili nekoliko parking mjesta da ne bi došlo do oštećivanja vozila. 

BRAVO ZA LAPAĐANE! Cijelu noć dežurali za spas stabala, iz Vrtlara pojasnili što će se raditi na javnoj površni

Popularni Članci