'

Danas se održava Summit Ukrajine i zemalja jugoistočne Europe u Dubrovniku, evo što je bitno znati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Danas se održava Summit Ukrajine i zemalja jugoistočne Europe, na kojem će sudjelovati i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. 

Zbog toga je u dijelu Grada uvedena posebna prometna regulacija, ograničenje parkiranja, ali je i gradski prijevoz besplatan.

Ovo su bitne informacije: 

Privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja od 6:00 do 24:00 sata u ulicama: kralja Petra Krešimira IV, Druge dalmatinske brigade, Frana Supila, lza Grada, Hvarska ulica do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, gornji plato Žičare te garaža u ulici Frana Supila (Hotel Argentina).

Stanovnicima navedenog područja, korisnicima PPK kartica, omogućeno je besplatno parkiranje  do 10. listopada (četvrtak) u 8:00 sati:

- Garaža Ilijina Glavica

- Donji plato Žičare

- Parking Pile

U periodu do 10. listopada u 8:00 sati na navedenim parkiralištima neće biti moguće parkiranje vozila uz satnu naplatu već isključivo za parkiranje vozila građana korisnika PPK kartica.

10. listopada od 8:00 sati naplata parkiranja na navedenim parkiralištima će se vršiti prema redovnom cjeniku.

JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ

Danas je do 23:00 sata za sve građane i posjetitelje omogućen je besplatan javni gradski prijevoz na svim gradskim linijama.

Autobusne linije 5 i 8 prometovat će prema standardnom redu vožnje te nepromijenjenom trasom kretanja.

Sve linije koje voze sukladno Prigradskom voznom redu – ISTOK bit će preusmjerene preko Ilijine Glavice na magistralu, odnosno neće prometovati ulicama Zagrebačka, Petra Krešimira IV, Druge Dalmatinske brigade.

Moguća su odstupanja u vremenima polazaka/dolazaka na svim autobusnim linijama zbog povremenog zastoja i zaustavljanja prometa.

KOMUNALNI OTPAD

Uklonjeni su svi spremnici za komunalni i drugi otpad, male kante i velikih prijenosni kontejneri te u navedenom periodu neće biti moguće odlaganje otpada na javnim odlagalištima u ulicama:

od petlje lijina Glavica, Ulica Petra Bakića, Vladimira Nazora, Zagrebačka ulica, Petra Krešimira IV, Druge Dalmatinske brigade, Frana Supila i plato vrata od Ploča.

Svi spremnici bit će vraćeni na predviđena javna odlagališta 10. listopada do 8:00 sati.

O događaju su se oglasili i iz PU dubrovačko-neretvanske:

"Tijekom održavanja Summita Ukrajina - Jugoistočna Europa, koji se održava u srijedu, 9. listopada u Dubrovniku, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u suradnji s Ravnateljstvom policije provoditi će posebne mjere osiguranja.

Obavještavamo građane da će u srijedu 9. listopada dolaziti do privremenih zastoja na prometnicama od Zračne luke Ruđer Bošković do hotela smještaja stranih delegacija koje će prisustvovati navedenim skupovima kao i u zoni stare gradske jezgre.

Policija će voditi računa da se promet najavljenih datuma odvija sa što manje zastoja i čekanja za građane kao i da se što manje utječe na odvijanje ostalih aktivnosti i događaja u gradu.

Zbog očekivanih gužvi u prometu ovim putem želimo zamoliti građane da u srijedu 9. listopada ne  koriste svoja vozila, osim ako im to nije neophodno.  

Ovim putem građane također molimo za razumijevanje i strpljenje u slučaju zastoja u prometu te ih ujedno pozivamo da poštuju upute policijskih službenika na terenu."

Popularni Članci