POLICAJCI I KOMUNALNI REDARI U NADZORU Franković je očito ozbiljno mislio, tko prekrši mjere ostaje bez javne površine na godinu dana (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
"Tko se ne bude pridržavao pravila, oduzimamo odmah javne površine na godinu dana", nedavno je objavio gradonačelnik Mato Franković na društvenim mrežama te tako najavio stroge kazne za sve one ugostitelje koji se ne budu pridržavali propisanih mjera u vremenu pandemije Covida koje je propisao Stožer. 

I zaista, večeras je nekoliko komunalnih redara i policajaca temeljem te odluke krenulo u nadzor ugostiteljskih objekata u Gradu, kako bi utvrdili dolazi li do kršenja važećih mjera, a krenuli su od objekata na Stradunu. Tako su provjerili razinu buke, ali i je li se ostale propisane mjere krše. 

Podsjetimo, porast broja novozaraženih u samom Dubrovniku posljednjih nekoliko dana dogodio se upravo zbog kršenja mjera u jednom dubrovačkom kafiću u kojem je nastupila živa muzika, a o čemu je Franković također obavijestio na društvenim mrežama. 

"Najavljujem provođenje strožih mjera kontrole pridržavanja epidemioloških mjera propisanih od strane HZJZ-a. Naime, od ukupnog broja zaraženih osoba 58, značajan broj njih se zarazio u jednom ugostiteljskom objektu koji je imao živu muziku. Ponovno apeliram na ugostitelje da, što bi naši stari rekli 'ne ubijajte kravu zbog šnicela'. Iskrivljenim podacima pojedinaca svi smo ugroženi," upozorio je Franković koji je kazao kako se može birati između korone i sezone. 

Popularni Članci