BAZENI, STOLNI TENIS… Evo koje će sve sadržaje na plaži u Uvali Lapad moći koristiti Dubrovčani i turisti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Plaža će imati ugostiteljske objekte, ali i javne sadržaje

Prošlih dana u medijima se jako puno pisalo o sječi stabala u Uvali Lapad, lokacijskim i građevinskim dozvolama, idejnom i glavnom projektu, ali nitko nije pisao što će na kraju, kada se projekt do sljedećeg ljeta izgradi, biti ponuđeno Dubrovčanima i njihovim posjetiteljima.

Sudeći prema glavnom projektu kojeg je izradila tvrtka Entasis na čelu s Romanom Duićem kao glavnim projektantom, bit će tu raznovrsnih sadržaja. Tako će se sa strane prema Hotelu Park proširiti postojeće parkiralište, te će se napraviti nekoliko parking mjesta za osobe s invaliditetom. Također, nedaleko od parkirališta, bit će i kiosci.

Proširit će se i šetnica prema Hotelu Kompas, a sadašnji maslinik bi trebao zadržati postojeći izgled. Naravno, bit će tu ugostiteljskih objekata (više njih), šankova na otvorenom, ležaljki, tuševa, kabina za presvlačenje, a plaža će imati i spasioca.

Od javnim sadržaja, namijenjenih za aktivni odmor, plaža u Uvali Lapad i dalje će imati popularnu odbojku na pijesku, ali koncesionar, tvrtka Dubrovački zalasci sunca napravit će i stolove za stolni tenis, boćalište, te dječje igralište.

Plaža će imati dva bazena – jedan manji koji će se nalaziti po sredini plaže, a drugi će biti pontonski, nedaleko od postojećeg tobogana. Zanimljivo da u glavnom projektu taj pontonski bazen nosi naziv „bazen u poziciji za vaterpolo“, što ostavlja mogućnost da se na njemu u budućnosti igraju utakmice Divlje lige. U idejnom rješenju koje je prethodilo lokacijskoj dozvoli i glavnom projektu također je bio nacrtan bazen za vaterpolo.

Također jedan manji dio plaže bit će natkriven nadstrešnicom, a u glavnom projektu se vodi pod nazivom „zona javnih sadržaja s natkrivenom nadstrešnicom“, iako ne pišu detalji koji će tu točno biti javni sadržaji.

Popularni Članci