Predsjednik Rukometnog kluba Dubrovnik Ivica Granić: Igračima ništa ne zamjeram, situacija je dramatična, u pitanje je opstanka kluba

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: DD
Nakon rukometne utakmice koja se sinoć odigrala između Dubrovnika i Sesveta u Gospinom polju intervenirala je policija zbog sukoba koji je izbio.

Došlo je do tučnjave između dopredsjednika Iva Dragića s navijačima njegovog kluba koji su većinom roditelji igrača. Dragić je bio nezadovoljan igrom RKHM te je dobacio kritiku igračima zbog čega je došlo do incidenta, a sve se dodatno uzburkalo uključivanjem i njegova sina Antonia Dragića, kondicijskog trenera kluba.

Kontaktirali smo predsjednika kluba Ivicu Granića kojeg smo zatekli na službenom putu u Zagrebu da prokomentira ovaj slučaj.

- Konsterniran sam svime sto sam čuo. Čim se vratim u Dubrovnik sazvat ću sastanak s upravom i igračima, kako bi utvrdili što je točno bilo, a do tad ćemo imati izvide i policije i redarske službe koji su bili za vrijeme utakmice u Gospinom polju. Naguravanja u sportu su nekako uobičajena stvar, možda je čak i pretjerano reći da je sinoć došlo do nekakve velike masovne tučnjave. Svakako, nije uredu svađati se s publikom, dobacivati igračima s tribina, postoji i mjesto i vrijeme za analizu utakmice - kazao nam je Granić, dodavši kako nikog ne opravdava te da će nakon što se utvrde okolnosti odgovorni snositi krivicu.

- Već sam donio odluku o suspenziji kondicijskog trenera Antonija Dragića, igračima naravno ništa ne zamjeram. Oni praktički već nekoliko godina ostavljaju srce na terenu bez adekvatnih naknada i primanja, u pitanju je čista ljubav prema Gradu, športu i rukometu. S druge strane nitko me može negirati i veliki doprinos Dragića dubrovačkom športu, za te zasluge nagrađen je i odličjem HOO Franjo Bučar. Kad sve zbrojim i oduzmem, stanje financija je grozno i bilo je pitanje dana kad će sve eksplodirati. A ako bih morao imenovati glavnog krivca, onda su to odgovorni u gradu Dubrovniku, koji nam nije pomogao praktički niti malo. Zamislite, uskratili su sredstva klubu koji se natječe u Premijer ligi, dakle na samom smo vrhu, i to u jednim od najpopularnijih sportova na svijetu. Na probleme smo ukazivali čim je izbila kriza prouzrokovana svjetskom pandemijom i otkazivanje sponzora, a oni su trebali pokazati više odgovornosti. Obećavali su nam svašta, ali od toga nije bili ništa, razgovarao sam i s gradonačelnikom i drugima zaduženim za šport, ali ništa, samo pusta obećanja - istaknuo je predsjednik kluba Ivica Granić.

- Kakav je to Grad koji nije u stanju to prepoznati, pa nismo mi samo onih 15 igrača koji istrče na teren, u pitanju je puno više, turniri, zatim naše škole rukometa po dubrovačkim osnovnim školama, pa tu svakoga dana trči 150 - 200 djece, i ta dubrovačka mladost nije na ulici, ne drogira se, ne pije po parkovima. I tako radimo već godinama, pa vas ja onda pitam kakav je to Grad koji to nije u stanju prepoznati - zapitao se Granić.

I kapetan tima Maro Dabelić je sinoć govorio o problemima koji muče ovaj klub. Naime, prema njegovim izjavama incident je sramota dubrovačkog sporta. Dabelić je kazao okupljenim novinarima kako su čelna osoba kluba i njegov sin verbalno napali igrače. Prema njegovim navodima, igrači plaću nisu primili godinu dana, a 'ostavljaju srce na terenu tijekom igre'.

Navijači i igrači poručili su kako neće igrati dok je Dragić u klubu.

Da klub ima financijskih poteškoća govorio je i dopredsjednik Ivo Dragić tijekom ljetne sezone prošle godine kada je ukazao na probleme koji su nastali zbog pandemije koronavirusa. Dragić je isticao kako su im mnogi sponzori otkazali ugovore zbog čega su u jako teškoj situaciji.

SKANDAL NAKON UTAKMICE Ozlijeđena dva igrača, Ivo Dragić vrijeđao policajca

POLICIJA INTERVENIRALA U GOSPINOM POLJU Navijači i igrači žele odlazak dopredsjednika Dragića

Popularni Članci