'

Kostelić osmi, Hirscher pobjednik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Večernji list
Iako su očekivanja od današnjeg nastupa hrvatskog skijaša Ivice Kostelića bila visoka, previše oprezna druga vožnja donijela mu je osmo mjesto dok je Austrijanac Marcel Hircher pobijedio u utrci.

Nastup pred domaćom publiku nije donio osobitu sreću hrvatskom skijašu kojemu je ovo najbolja utrka ove godine, no daleko je od blistavih kakve smo gledali proteklih godina. Naime, prvom je vožnjom u kojoj je zauzeo 4. mjesto sa 23 stotinke zaostatka za Byggmarkom, potaknuo nadu čak i za postolje, no dosta rezervirana i za njega nezadovoljavajuća druga vožnja dovela ga je na osmo mjesto, daleko od njegovog željenog plasmana. 

Teško je reći što je uzrok ovakvom rezultatu: brojne ozljede, loši vremenski uvjeti ili pak nedovoljna spremnost, no u muškom je skijanju doista velika konkurencija stoga je pored traženja razloga zasigurno lakše biti ponosan na to da ovako mala zemlja sa malim brojem skijaških staza ima skijaša među prvih deset najboljih na svijetu. 

Ovogodišnji Sljemenski kralj je Marcel Hirscher dok je na drugom mjestu Šveđanin Myhrer. Treće je mjesto osvojio već veteran skijanja, Mario Matt. Vodeći iz prve vožnje, Jens Byggmark iz Švedske, razočarao je drugom vožnjom te zbog greške osvojio tek 26. mjesto. 

Na Sljemenu se danas našlo desetak tisuća ljudi koji su u euforičnoj atmosferi popraćenoj pjesmom glasno navijali i bodrili svoje favorite. 

 

Popularni Članci