'

JUG SLAVI OKRUGLI STOTI! "Prva utakmica na Porporeli, a nakon toga krenulo je - veni, vidi, vici"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje proslavio je 100 godina postojanja i isto toliko godina od prve odigrane utakmice, okupili su se brojni sadašnji i bivši igrači kao i članovi kluba, te ostali uzvanici.

Tomislav Dumančić, predsjednik kluba prvi se obratio nazočnima.

“Sto godina izvrsnosti, uspjeha i tradicije, a teško je pričati bez da se osvrnemo na vizionare koji su prvi osnovali klub. Prva utakmica na Porporeli – nakon toga krenulo je veni vidi vici, sve ostalo je povijest. I dan danas baštinimo njihovu ostavštinu kojom su utrli put našim postignućima i uspjesima. Jug nije samo sportski klub, on je simbol grada, simbol uspjeha, ali i tradicije i prijateljstva. Počevši od Porta pa do Gruža, gledali smo generacije i generacije naših igrača kako skaču u bazen izazova i izranjaju pobjednički”, rekao je predsjednik VK Juga Tomislav Dumančić.

Nadalje se svima obratio Mladen Drnasin, predsjednik hrvatskog vaterpolo saveza.

“Sto godina postojanja Vaterpolskog kluba Jug svjedočanstvo je o predanosti i strasti svih onih koji su doprinijeli njegovom uspjehu. Ovaj klub nije samo sportska institucija, već je i simbol izvrsnosti i sportskog duha koji je nadahnuo generacije i igrača i trenera. Današnja svečanost nije samo prilika da se osvrnemo na prošlost već da pogledamo i u budućnost, mi svi vjerujemo da ova djeca koja danas treniraju u Gružu, da će oni ispisati stranice ovog kluba”, kazao je predsjednik hrvatskog vaterpolo saveza Mladen Drnasin i zaželio klubu još sto godina uspješnosti.

Pozdravima i pohvalama pridružio se i gradonačelnik Mato Franković.

“U našem gradu mi kao da smo naučeni da je normalno da među nama šetaju naši sugrađani osvajači olimpijskih zlata ili svjetskih i europskih odličja, ali mnogi gradovi u svijetu se ne mogu pohvaliti tim i takvim uspjesima. Mi smo privilegirani jer se u jednom dijelu naše povijesti određeni entuzijasti odlučili organizirati jedan sjajan klub. Upravo je taj klub Jug primjer časnog, poštenog i konstantnog služenja, promišljanja i promicanja ovog grada”, naglasio je gradonačelnik Mato Franković.

Predsjednik sabora Gordan Jandroković kratko se obratio čestitavši na sto godina kluba, te riječima podrške.

“Pred nama je olimpijada. Moramo malo popraviti dojam s ovog nogometnog prvenstva i vi ste prvi u koje se uzdam!”, izjavio je predsjednik sabora Gordan Jandroković.

Naposljetku su dodijeljene nagrade te počasna članstva u klubu četvero ljudi koji su ispunili dva kriterija koja su postavili u klubu. Kriteriji su bili kako je obrazložio dopredsjednik kluba, Željan Konsuo, poštivanje starijih i cijenjenje najvećih rezultata. Stoga su nagrade i počasna članstva u klubu dobili Pavo Dabrović, Lukša Peko, Pero Katušić i Davor Poković.

Karla Kolunđija

Popularni Članci