test

JAKOBUŠIĆ ODGOVORIO CAKTAŠU 'On ovakvim istupom ne utjelovljuje vrijednosti koje kapetan Hajduka treba imati'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Milan Sabic/PIXSELL
Nakon što je bivši Hajdukov kapetan Mijo Caktaš nakon duge borbe s upravom kluba 1. srpnja napustio Poljud, istupio je u medijima i progovorio o sukobu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem.

Podsjetimo, Caktaš je uslijed pregovora o novom ugovoru, koji je odbio potpisati po drugačijim uvjetima, završio u drugoj momčadi, a nakon što je ona rasformirana, našao se praktički na cesti. Ugovor mu je istekao prije 11 dana i Caktaš je mirno išetao s Poljuda. Jakobušiću je kazao da Hajduk vodi kao privatni klub te da je na njemu "bildao mišiće", piše Index

"Želio je na mom primjeru dokazati svoju veličinu i moć. 'Ako tebe riješim, s ostalima mogu što god hoću', kazao mi je jednom. Tada sam imao dojam da priča o dogovoru, ako se sa mnom dogovori, da će na dogovor pristati i ostali. Ali sad vidim na što je mislio, i kako me se riješio. Žalosno je kako se riješio i nekih kvalitetnih zaposlenika kluba, o čemu se malo zna, kako se razilazio s trenerima, igračima... Lako je tako biti predsjednik, baratati tuđim novcem bez odgovornosti za propuste i igrati se ljudskim sudbinama. Lukša Jakobušić se ponaša kao da je Hajduk njegov privatni klub", između ostalog je kazao Caktaš na oproštaju od kluba, u razgovoru koji je objavljen u 24sata.

Predsjednik Hajduka za Index: Menadžer je inzistirao da ode bez odštete 

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić na upit Indexa dostavio je svoj odgovor. 

Kazao je kako je Caktaš odlučio da ne želi ostati u klubu, nakon čega su ga odlučili staviti na transfer-listu. Poručio mu je da takvim istupima ne brani vrijednosti koje bi trebao braniti Hajdukov kapetan. Jakobušić se dotaknuo i uloge Caktaševog agenta Nejašmića, inače oca Hajdukovog igrača Darka, koji je imao ključnu ulogu u pregovorima Caktaša i Hajduka kad su krenule razmirice.

"Na opciju transfera Mije Caktaša odlučili smo se nakon što je igrač jasno iskomunicirao prema sportskom direktoru i meni kako ne želi više ostati u Hajduku i Splitu. Naravno, cilj nam je bio da vratimo dio ulaganja, ali njegov agent je inzistirao da Mijo ode iz Hajduka bez odštete, što se na koncu i dogodilo. Znate kako se kaže: ne možeš birati karte koje dobiješ, ali možeš način na koji igraš", poručio je Jakobušić te dodao:

"Mijo Caktaš je bivši kapetan, jedan od boljih igrača i jedan od najboljih strijelaca. Međutim, mislim da ovakvim istupom ne utjelovljuje vrijednosti koje kapetan Hajduka treba imati. Kad god Hajduku malo krene, pojavi se netko tko ga gura u zonu nestabilnosti i neuspješnosti. Bit će toga još. Prijelazni rok traje, počinje sezona ovaj tjedan, stavili smo ispred sebe jasne ciljeve, a imamo i izazov s covidom i prisustvom navijača na stadionu. To su nam trenutni fokusi."

Caktaš je za Hajduk odigrao ukupno 236 službenih utakmica te je pritom postigao 98 pogodaka i upisao 29 asistencija. Sa splitskim klubom je najbolji strijelac Prve HNL u sezoni 2018./19. ostvario omjer od 115 pobjeda, 47 remija i 74 poraza.

Caktaševa primanja u Hajduku objavio je javno (i nehotice?) na press konferenciji bivši direktor Saša Bjelanović, prema kojemu je Hajduk plaćao kapetanu oko 700 tisuća eura godišnje (s bonusima). Caktaš nije želio potpisati smanjenje primanja i došlo je do sukoba s klubom koji se rastezao mjesecima. Kako je pisao Index, navodno Caktaš menadžeru Nejašmiću daje polovicu primanja. Caktašu i Nejašmiću pred Poljudom su u veljači izvješeni transparenti s porukom "Nitko neće ucjenjivati Hajduk". 

Popularni Članci