Danas bi svoj 70. rođendan proslavio Dubravko Čikor, legenda grada i automobilizma, "nezamjenjiv pobjednik i predsjednik"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: AK Dubrovnik Racing
Deset je puta bio prvak Hrvatske, pet na brdu te pet na kružnim stazama. Bio je i prvak FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone na kružnim stazama 1995., te pobjednikom hrvatskih kup natjecanja 1993. i 1997.godine.  

Danas bi svoj 70. rođendan proslavio legendarni dubrovački automobilist i jedan od začetnika autosporta na jugu Hrvatske, hrvatski branitelj, otac, suprug, prijatelj, a moglo bi se o njemu još puno toga nadodati. Dubravko Čikor. 

Čikor je preminuo u 67. godini života, u ožujku 2021. Rođen je u Novoj Gradišci 2. svibnja 1954. Najveći dio svog života proveo je na jugu Hrvatske. S dvadesetak godina se počeo ozbiljnije baviti automobilizmom. Od 1991. godine bio je hrvatski branitelj, na toj je dužnosti bio sve do 1998, stoji na stranicama HAKS-a. 

Deset je puta bio prvak Hrvatske, pet na brdu te pet na kružnim stazama. Bio je i prvak FIA CEZ Prvenstva Srednjeeuropske zone na kružnim stazama 1995., te pobjednikom hrvatskih kup natjecanja 1993. i 1997.godine. Njegov uspješni, i Nikov uspješni, AK Čikor-Pulić, kasnije je postao uspješni AK Dubrovnik Racing. 

Iza njega su brojna priznanja - proglašen je sportašem Grada Dubrovnika, odlikovan je redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, bio je prvak CEZ-a, dobio je nagradu za životno djelo od Dubrovačkog saveza sportova... Čikor je obnašao i funkciju sportskog direktora za kružne utrke HAKS-a, ali i mnoge druge uloge. 

Svega su se danas prisjetili i sami članovi Dubrovnik Racinga na svojim društvenim mrežama. 

Popularni Članci