'

NOVE, SJAJNE VIJESTI ZA PK JUG Juraj Barčot ide na Europsko seniorsko prvenstvo, Vlaho Nenadić na Europsko juniorsko!

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: PK Jug
Na adresu Plivačkog kluba Jug stigla su dva vrijedna poziva. 

Plivač Juga Juraj Barčot (19), koji je u subotu na Zlatnom Orlandu srušio apsolutni hrvatski rekord na 400 mješovito, nastupit će na seniorskom Europskom prvenstvu. Održat će se od 17. do 23. lipnja u Beogradu. Nastupit će na 200 i 400 mješovito, a moguće i na 200 leđno. 

Hrvatsku reprezentaciju u Beogradu će još predstavljati: Nikola Miljenić, Toni Dragoja, Niko Janković, Jere Hribar, Vili Šivec, Marin Mogić, Luka Cvetko, Lovro Serdarević, a u ženskoj konkurenciji Amina Kajtaz, Ana Blažević, Meri Mataja i Jana Pavalić.

"Velika stvar. Juraj je ovo dobio isplivanim apsolutnim rekordom. Do postavljene norme je nedostajalo malo, pa je bilo za očekivati da će ga pozvati. Imali smo ove zime predstavnika u 25-metarskom bazenu, Vlaha Nenadića, bilo je to u Bukureštu. Sada imamo predstavnika u 50-metarskom bazenu. Velika stvar jer, mislim od Sanje Jovanović nismo imali plasman na velika seniorska natjecanja. Sretni smo, zadovoljni, idemo se što bolje pripremiti za to. Plivati ovo vrijeme iz Gruža (4:20.19), ili još bolje od toga. Moguće da neće biti daleko od finala. Bitno da bude u dobroj formi, i da da sve od sebe, ali ide bez pritiska. Odradio je i više nego dobro do sada, a ovo mu je jedna vrsta nagrade" - istaknuo je Frane Ćirak, šef struke PK Jug i njihov trener. 

Na europske avanture odlazi i Vlaho Nenadić (20), koji je pozvan na Europsko juniorsko prvenstvo u Vilniusu u Litvi. Održat će od 2. do 7. srpnja, a Vlaho nastupa na 100 slobodno, te u štafetama 4x100 mješovito (M) i 4x100 slobodno (M i Ž). Hrvatsku reprezentaciju u Litvi će predstavljati 14 plivača. 

PK Jug

Juraj Barčot, Frane Ćirak i Vlaho Nenadić

Popularni Članci