OBORILI OSOBNE REKORDE! Nina Đivanović i Ante Kolunđija osvojili prva mjesta na utrci Wings for Life

Autor: Karla Kolunđija
Marija Nikoleta (Nina) Đivanović i Ante Kolunđija sudjelovali su na natjecanju Wings for Life u Zadru, te su oboje osvojili prvo mjesto u kategoriji natjecatelja u kolicima koji na utrci sudjeluju samostalno.

Ante Kolunđija je oborio vlastiti rekord na ovoj utrci s prijeđenih 23,9 km i time je treći put uzastopno osvojio prvo mjesto u muškoj kategoriji natjecatelja u kolicima. S druge strane, prva u ženskoj konkurenciji natjecateljica u kolicima bila je Nina Đivanović s prijeđenih 11,8 km, te je i njoj to novi osobni rekord.

Utrka „Wings for Life“ humanitarnog je karaktera, te je organizirana od strane istoimene zaklade, te sav prikupljeni prihod od startnine i donacija se ulaže u znanstvena i klinička istraživanja s ciljem pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine.

Ove godine održana je 11. utrka zaklade s 265 818 sudionika iz 192 različite države koji u isto vrijeme trče, svi su sudionici krenuli u 13 h po lokalnom vremenu, neki su to učinili individualno – putem aplikacije, a neki na službenim lokacijama, a jedna od njih je Zadar. Utrka za svakog sudionika završava kada ih sustigne presretačko vozilo, koje kreće 30 minuta nakon natjecatelja, a ovogodišnji pobjednik ukupne utrke bio je Tomoya Watanabe iz Japana s prijeđenih 70,1 km.

Popularni Članci