test

Mira Furlan umrla je od virusa Zapadnog Nila. Hitno treba uvesti nove mjere da se obuzda nova epidemija

Autor: Maro Marušić Autori fotografija: Davorin Visnjic/PIXSELL
Stožer Republike Hrvatske promptno je reagirao na vijest o smrti glumice Mire Furlan. U hitnu proceduru poslao je Zakon o mjerama za hitno obuzdavanje virusa Zapadnog Nila. Nacrt Zakona prenosimo u cijelosti.

Stožer Republike Hrvatske na čelu s Alemkom Markotić, Krunoslavom Capakom i Davorom Božinovićem promptno je reagirao na vijest o smrti glumice Mire Furlan. Naime, kazališna i filmska diva umrla je od virusa Zapadnog Nila. Kako bi se nova epidemija obuzdala u samom korijenu, Stožer je u hitnu proceduru poslao Zakon o mjerama za hitno obuzdavanje virusa Zapadnog Nila. Nacrt Zakona prenosimo u cijelosti.

Članak 1.

Nalaže se isušivanje čitavog toka Nila s zapadne strane. Istočna strana može nastaviti protjecati, ali zapadna ne. Ako ova mjera ne donese rezultate nastavit će se s isušivanjem svih hrvatskih rijeka, jer je poznato još od skupljanja sličica Životinjskog carstva, da komarci koji prenose virus Zapadnog Nila vodu koriste za razmnož.

Jedina rijeka koja se neće isušivati je Neretva. Ona je u ekosustavu Hrvatske jako važna jer teče niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu.

Članak 2.

Zabranjuje se nošenje majica kratkih rukava, kratkih gaća i sokoliša poput pjevača AC/DC-ja jer su gole ruke i noge meta krvožednih komaraca. Svatko tko bude uočen u nošnji ljetnih odjeća i obuća bit će kažnjen slušanjem opservacija Ivice Đikića i Igora Mlatimudana u trajanju mjesec dana.

Članak 3.

Posebno se zabranjuje odlazak na plaže, kako morske, tako i riječne, te jezerske. Pojednostavljeno rečeno, odlazak na plažu predstavlja sabotažu.

Članak 4.

Uvodi se policijski sat u zoru i sumrak jer je tada aktivnost komaraca najjača. Svatko tko bude uhvaćen u gledanju zalaska sunca bit će kažnjen čitanjem knjiga pulmologa Saše Sriće.

Članak 5.

Zabranjuje se uzgoj biljaka u grastama jer se u istima skuplja voda što privlači leteće imigrante. Drugim riječima, uzgoj ljubičica, maćuhica i drugog bilja u grastama tretirat će se isto kao uzgoj marihuane.

Članak 6.

Djeca i omladina moraju naučiti napamet pjesmu Bila mama Kukunka kako bi se na vrijeme upoznali s opasnostima šetanja zapadnom obalom rijeke Nil.

Članak 7.

Zabranjuje se izvođenje pjesme U dolini rijeke Nila hrpa krokodila čila, te se ista stavlja na listu nepoželjnih uradaka baš kao i numera Vrapci i komarci. Jedini autor koji smije koristiti rijeke (Čikolu, Neretvu, Drinu…) u svojim pjesmama je Marko Perković Thompson.

Članak 8.

Svaka prostorija kuće mora imati zauzete minimalno dvije utičnice s tabletama protiv komaraca. Onaj tko se ogluši o ovu mjeru bit će kažnjen slušanjem pjesme Doris Dragović Dajem ti srce pet puta zaredom.

Članak 9.

Grad Osijek i močvarno područje Kopačkog rita poklanjaju se Srbiji, pa nek' se oni jebu s onolikim brojem komaraca na tom području, hahahaha.

Članak 10.

Zabranjuje se izlazak iz vlastitih domova osim u iznimnim slučajevima nužnima za svakodnevno funkcioniranje poput odlazaka na misu, glasanja za HDZ na izborima, te u klub Dragana Kovačevića. Od ovih odredbi izuzima se Predsjednik Republike koji slobodno može ići od kućanstva do kućanstva pomažući im pojesti višak hrane da se ne baci.

Prijelazne i završne odredbe

Sve ove mjere donose se kako bi se zdravstveni sustav Republike Hrvatske rasteretio odnosno kako bi medicinske sestre KB Dubrava imale više vremena i mjesta za svoje tulume. Naime, medicinske sestre ističu kako je za imunitet najvažnija dobra zabava i harmonika. Ako građani ostanu u svojim kućama i ne izlažu se virusu, medicinske sestre neće imati posla i moći će se zabavljati.

-Malo im za pulmologa Sriću triba – njihov je stav koji Stožer Republike Hrvatske podržava od samog početka epidemije.

Napomena: Tekst je satira

Popularni Članci